Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hackerkonferencia Tatabányán

Dotkom

Hackerkonferencia Tatabányán

Tatabánya ad otthont az első magyar hackerkonferenciának július 5–6-án. A hiánypótló, nonprofit rendezvény történelmi mérföldkőnek számít a hazai informatikában.

A Hacktivity névre keresztelt rendezvény egyik célja, hogy olyan informatikai alapfogalmakat tisztázzon, amelyeket ma Magyarországon egyáltalán nem, vagy rosszul értelmeznek. A másik fontos célkitűzés pedig egy olyan szubkultúra megismertetése a felhasználókkal, amely minden fejlett országban jelen van, elősegítve az adott ország informatikai kultúrájának fejlődését – jelezte Kovács Krisztián, a konferencia szervezője.

Magyarországon most először rendeznek olyan rendezvényt, amely a felhasználó szemszögéből foglalkozik az információtechnológia (IT) biztonsági vonzataival. Amerikában és Európa egyes országaiban már több éve tartanak ilyen találkozókat, alkalmanként hivatalos szervek támogatásával.

A hazai közbeszédben az angol hacker és cracker szavak rokon értelmű kifejezésekként szerepelnek, jóllehet jelentésük éppen ellentétes egymással. A filmnyelvre lefordítva a két karakter nagyjából a fehér, illetve a fekete kalapos cowboynak feleltethető meg. Vagyis míg az előbbi célja a segítségnyújtás, addig az utóbbit kizárólag rossz szándékok vezetik.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés