Connect with us

technokrata

Szoftveres másolásvédelem a CD-n

Dotkom

Szoftveres másolásvédelem a CD-n

Magára a CD-re kerül fel a szoftver, mely a védett tartalmak eltulajdonítását hivatott megakadályozni. A BMG új kísérlete.

A nevesebb zenekiadók közül a BMG a SunnComm Technologies egy új technológiáját alkalmazza CD-inek védelmére. Az olyan előadókat ˝futtató˝ cég, mint Avril Lavigne vagy a No Doubt, az úgynevezett MediaMax CD-3 másolásvédelmi eljárást használja fel az Egyesült Államok területén forgalomba hozni tervezett kompaktlemezeken.

A szoftver ugyan lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy a CD-ről számítógépre másolja a zenéket, de azt már megakadályozza, hogy file-megosztó programokon keresztül mások számára is elérhetővé tegye (hogy ezt miként viszi végbe, arról nem szólt a fáma). A MediaMax CD-kről összesen háromszor lehet zenéket feltölteni. Mindenesetre a SunnCoom elmondta: technológiája azt is lehetővé teszi a kiadók számára, hogy extrákat (előadó információ, dalszöveg, bónusz dal, videoklip stb.) helyezhessenek el egy-egy lemezen.

Talán a BMG a legagresszívebb az összes kiadó közül, ami a másolásvédelmet illeti. Az újabb és újabb technikákkal szeretné elérni, hogy míg a felhasználó keze szabad a hallgatás módját, helyét illetően, addig a tartalmak eltulajdonítását tekintve már béklyóban van. Ám, mint tudjuk, feltörhetetlen, kikerülhetetlen rendszer nincs…Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle