Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új Cisco tűzfalak: a legújabb szabványoknak is meg fognak felelni

Dotkom

Új Cisco tűzfalak: a legújabb szabványoknak is meg fognak felelni

A jelenlegi IPv4-et felváltó IPv6 standardot is kezelni képes tűzfalakat jelentett be a Cisco.

A jelenleg használt IP-cím tartomány lassan kezd betelni. Ugyan még korántsem fenyeget nagy veszély e szempontból, de az egyre szaporodó internetes (gyakran nem is PC-s) eszközök előbb-utóbb megeszik a még szabad területet is. Éppen ezért a világban lassan megindult az átállás az IPv6-os standardra, melynek több előnye közül az egyik az, hogy bőven rejt magában elegendő tartalékot (IP-cím tartomány szempontjából).

Egyelőre azonban nem sok eszköz képes az ˝új˝ szabványt kezelni, és ez elég nagy gondot jelenthet, különösen ami a behatolás-védelmi termékeket (hardver, szoftver) érinti. A Cisco felismerte a problémát, s nemrég jelentette be, hogy az első tűzfalai, melyek szoftveresen és hardveresen is fel lesznek készítve az IPv6-ra, a jövő év első felében kerülnek piacra.

Egy San Diego-ban tartott találkozón számoltak be erről a Cisco szóvivői, akik nem érkeztek üres kézzel: bemutatták az IOS (Internetwork Operating System) tűzfaluk szűrőképességét. Patrick Grossette, a Cisco IOS IPv6 termékmenedzsere egyben beszámolt arról is, hogy az októberben a Pentagonban hadrendbe állítani tervezett tűzfalak már az IPv4 mellett az IPv6-ot is támogatni fogják.

Egyébként az IOS egy másik fontos és jól használható tulajdonságát is bemutatták: a tűzfal ugyanis úgy szűri a TCP, az UDP és az ICMP csomagokat, hogy mindig az előző üzenethez hasonlítja az éppen vizsgált részt. Ezzel sokkal inkább kiszűrhetők a DoS támadások – állítják a Cisco-nál.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés