Connect with us

technokrata

Műholdon szolgáltat a Teledatacast

Dotkom

Műholdon szolgáltat a Teledatacast

Műholdas adatsugárzásra tér át a Teledatacast.

Műholdas adatsugárzásra tér át a Teledatacast Kft. (TDC). Az új csatorna az eddiginél jóval gazdagabb és gyorsabb szolgáltatásokat tesz majd lehetővé.

A műholdas rendszerre való átállással párhuzamosan, július 15-étől a cég elindítja új pénzügyi-befektetési portálját is, amely az Internet mellett műholdas vételen keresztül is elérhető lesz.

Az Antenna Hungária érdekeltségébe tartozó Teledatacast Kft. főtevékenysége gazdasági-pénzügyi adatszolgáltatás. Gazdasági Információs Rendszerén (GIR) keresztül a szolgáltatás előfizetői valós idejű tőzsdei és pénzpiaci adatokhoz, továbbá gazdasági hírekhez juthatnak.

“A TDC fejlesztési tervei szerint a jövőben a számítógépre való adattovábbítás kibővül a televízióra és mobiltelefonra való adattovábbítással, amire a műholdas adatátvitel elvileg lehetőséget ad” – fejtette ki Kis Márton ügyvezető igazgató. Majd hozzáfűzte: egy tavalyi szerződés alapján a Teledatacast átvette a Fornax tőzsdei adatszolgáltatási üzletágát és annak ügyfeleit. Idén július 15-étől pedig a korábban Fornax Monitor néven ismert szolgáltatás megszűnik, és beépül a TDC Gazdasági Információs Rendszerébe.

A GIR rendszer ingyenes webes felületét naponta 15-20 ezren látogatják, a fizetős szolgáltatásnak pedig jelenleg mintegy 600 előfizetője van. A potenciális ügyfelek alapján, valamint a tőzsdei forgalom emelkedését remélve a cég vezetői abban bíznak, hogy év végéig megkettőzhetik előfizetőik számát.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle