Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megszüntető megállapodás az IHM és a Westel Rádiótelefon Kft. között

Dotkom

Megszüntető megállapodás az IHM és a Westel Rádiótelefon Kft. között

Megállapodás az IHM és a Westel Rádiótelefon Kft. között a cég koncessziós szerződésének megszüntetéséről.

Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter és Makai Bence, a Westel Rádiótelefon Kft. ügyvezető igazgatója megállapodást írt alá a társaság koncessziós szerződésének megszüntetéséről.

A megállapodás értelmében 2003. június 30-án a Westel Rádiótelefon Kft. NMT 450 rendszerű mobil távközlési szolgáltatás nyújtására szóló koncessziós joga megszűnt, s ettől a naptól kezdve koncessziós szolgáltatást nem nyújthat. Az előzetes egyeztető tárgyalások alapján a Társaság a szolgáltatás megszűnését 60 nappal megelőzően megkezdte nyilvántartott előfizetőinek értesítését, tájékoztatva őket a mobil rádiótelefon szolgáltatások további igénybevételének lehetőségeiről.

A megállapodást a Westel Rádiótelefon Kft. kezdeményezte. A társaság indoklása szerint az évek során az NMT 450 technológia korszerűtlenné vált, és a GSM szolgáltatók megjelenésével az ügyfelek száma folyamatosan apadt. Az ügyfélszám mára olyan alacsonyra süllyedt, hogy a Westel Rádiótelefon Kft. csak jelentős veszteséggel tudná a szolgáltatást folytatni.

A most kötött megállapodásban a Westel Rádiótelefon Kft. vállalta, hogy valamennyi kötelezettségét teljesíti. Emellett a társaság vállalta, hogy valamennyi 0660-as előfizetője számára – amennyiben arra igényt tart – a mobil szolgáltatás további igénybevételéhez az új szolgáltatónál felajánlott GSM készülék és SIM kártya költségeit magára vállalja annak érdekében, hogy a szolgáltató váltása során az előfizetőt anyagi megterhelés ne érje. A Westel Rádiótelefon Kft. emellett vállalta, hogy ügyfelei új hívószámának bemondásáról 2 hónapon keresztül gondoskodik, s törekszik arra, hogy minél több ügyfele – a behívószám kivételével – új szolgáltatójánál megtarthassa eddigi telefonszámát, illetőleg annak minél több számjegyű részét. A társaság tárgyalásokat folytat annak érdekében, hogy azok az ügyfelei, akik olyan településen élnek, ahol eddig más mobil szolgáltató szolgáltatása nem volt elérhető, továbbra is rendelkezhessenek mobil telefonálási lehetőséggel.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés