Connect with us

technokrata

Felvásárlásokat tervez az econet.hu

Dotkom

Felvásárlásokat tervez az econet.hu

Internetes cégek felvásárlására kívánja fordítani tőkeemelésből származó bevételeit az econet.hu.

Internetes cégek felvásárlására kívánja fordítani tőkeemelésből származó bevételeit a tőzsdén is jegyzett econet.hu.

A társaság ezt egy nappal az után közölte, hogy az econet.hu igazgatósága az alaptőke zárt körben történő, legalább 90 millió, legfeljebb 140 millió forinttal történő felemeléséről döntött.

A tőkeemelésből származó bevételekre Bakos Bálint megbízott vezérigazgató szerint elsősorban azért volt szükség, hogy a társaság a hazai internetes piac várható konszolidációja során vásárlói pozícióban maradhasson.

A tavaly félmilliárd forint feletti árbevételt és 8 millió forintos nyereséget elért cég meghatározó szereplője lehet a magyarországi infokommunikációs iparág konszolidációjának. Erre piaci pozíciója, tőzsdei jelenléte és tőkeerős tulajdonosi háttere miatt is alkalmas – vélik az econet.hu Rt. tulajdonosai és vezetői.

Mint arról már beszámoltunk, a névértéken történő alaptőke-emelés új törzsrészvények kibocsátásával valósul meg 2003. augusztus 1-jén. A jegyzésben az econet.hu négy alvállalkozója és beszállítója vesz részt.

A társaság 2002. novemberi közgyűlési határozata értelmében az igazgatóság saját hatáskörben dönthet a cég jegyzett tőkéjének évi legfeljebb 140 millió forinttal, összesen legfeljebb 700 millió forinttal való felemeléséről.

A július 31-ére összehívott társasági közgyűlésen, lemondások miatt részleges tisztújításra kerül sor a felügyelő bizottságban és az igazgatóságban, illetve változás várható a két testület tagjainak javadalmazásában is.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle