Connect with us

technokrata

Új Siemens optikai hálózati technológia MAN-hálózatokhoz

Dotkom

Új Siemens optikai hálózati technológia MAN-hálózatokhoz

A Siemens új optikai hálózati technológiájával: biztos és hatékony IP-átvitel MAN-hálózatokban.

A Siemens Információs és Kommunikációs Hálózatok (ICN) ágazata kínai felhasználóknak szállítja először új, RPR (Resilient Packet Ring) nevű optikai átviteli eljárását.

Ezzel a MAN- (metro-) hálózatokra kidolgozott megoldással az üvegszálas hálózatokban az eddiginél nagyobb biztonsággal lehet IP-csomagokat átvinni, illetve a rendelkezésre álló átviteli kapacitást jobban kihasználni.

Az első ügyfelek egy kanton-környéki áramszolgáltató, valamint a China Netcom Corp., amely a négy legnagyobb kínai távközlési-hálózatüzemeltető egyike. A szállítás időpontja 2003. július.

Az ICN eljárása az RPR metro-ethernet-szabványon alapul, amely lehetővé teszi Ethernet-szolgáltatások SDH-gyűrűkbe történő beágyazását. Az RPR-hálózatok a csomópontok gyűrűszerű elrendezése révén különösen nagy átviteli biztonságot nyújtanak. Emellett a MAN-üzemeltetők a klasszikus TDM-szolgáltatások mellett új Ethernet-szolgáltatásokat is ajánlhatnak ügyfeleiknek (ilyenek például a Virtual Private Networks és a DSLAM-Aggregation).

A meglévő sávszélességet felhasználás- és ügyfél-specifikusan lehet kiosztani, és ily módon a lehető legjobban kihasználni.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle