Connect with us

Hirdetés

technokrata

Túlságosan is nyitott a Media Player – a javítás már letölthető

Dotkom

Túlságosan is nyitott a Media Player – a javítás már letölthető

A Microsoft kiadott egy patch-et a Windows Media Player 9-es változatához, amely orvosolja a korábban felfedezett sérülékenységet.

Egy, a Media Player 9-es változatában megtalálható ActiveX control révén a weblap készítők olyan weblapot hozhatnak létre, mely lejátszhat médiát, illetve a felhasználó által irányítható (leállítás, visszaléptetés stb.) kezelői felülettel bír. A probléma az ActiveX control azon részében létezik, amely a felhasználó számítógépéről szolgáltat információkat. Ennek a sérülékenységnek a révén ugyanis a támadó képessé válik a felhasználó könyvtárában található leíró adat megtekintésére és módosítására.

Hogyan lehet kihasználni a fenti sérülékenységet? A támadónak arra van szüksége, hogy létrehozzon egy ártó szándékkal megalkotott weblapot, majd rá kell vennie a felhasználót, hogy tekintse meg ezt. Természetesen HTML-alapú e-mail révén is csapdába csalhatók a gyanútlan webezők, itt lényegében a korábban említett weblap elektronikus levél formájában való továbbításáról van szó. Ráadásul ebben az esetben (ha egy korábbi patch-et nem telepítettünk) akár teljesen automatikusan is végbe mehet a biztonsági rés kihasználása.

A támadó szerencsére ennek révén nem képes a teljes merevlemezhez hozzáférni, sőt, még file-okat sem tud módosítani – ám meg tudja állapítani a felhasználó nevét, illetve módosítani a médiakönyvtár bejegyzések tartalmát.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés