Connect with us

technokrata

Ati és Nvidia: mit tudnak egymáshoz képest videokártyáik?

Dotkom

Ati és Nvidia: mit tudnak egymáshoz képest videokártyáik?

Egy külföldi website egymásnak eresztette az Ati Mobility Radeon 9600-as és az Nvidia GeForce Go5600-as, mobil szegmensbe szánt grafikus vezérlőjét, hogy kiderülhessen, melyik képes nagyobb teljesítményre. Érdekes eredmény született…

A DirectX 9-es változatát egyaránt támogató, notebookokba szánt videokártyák mindkét cég újabb fejlesztései közé tartoznak, s mindkét gyártó meggyőző grafikai teljesítményt ígér eszközei révén. A The Inquirer website, a Beyond3D együttműködésével hozzájutott két olyan noteszgéphez, melyben a fenti videovezérlők teljesítettek szolgálatot.

Az Ati Mobility Radeonja egy még be nem jelentett (2,4 GHz-es Pentium 4-es processzorra épülő) notebook-típusban érkezett a kíváncsi tesztelőkhöz. Az Ati GPU-jának órajele 350 MHz volt, memóriája pedig 283 MHz-es órajelen működött. Az Nvidia GeForce Go-ja egy 2,2 GHz-es P4-est magában foglaló Toshiba noteszgépben állt a tesztelők rendelkezésére. Ezen videokártya GPU-jának órajele 270 MHz-es órajelen működött, míg a memória ugyanezen értéke 300 MHz volt. Ezen szereplő esetében a 43.36-os Nvidia driverrel üzemelt az eszköz.

Mindkét kártya produkált driver-beli hibákat, összességében azonban megállapítható volt, hogy melyik videovezérlő teljesített jobban a Quake 3, az Unreal Tournament 2003, a Seriuos Sam 2 és a 3DMark tesztsorozat alatt. Az eredmények a lenti linken részletesen megtekinthetők.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák