Connect with us

technokrata

Zártkörű tőkeemelés az econet.hu Rt.-nél

Dotkom

Zártkörű tőkeemelés az econet.hu Rt.-nél

A tőkeemelésben részt vehető cégek mind az econet.hu alvállalkozói vagy beszállítói.

Legalább 90 millió és legfeljebb 140 millióforintos, zártkörű alaptőke-emelésről döntött szerdán az econet.hu Rt. igazgatósága – közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde honlapján. Az ügylet előtt a cég alaptőkéje 560,7 millió forint.

A társaság alaptőke-emelése technikailag 100 forint névértékű A sorozatú új törzsrészvények kibocsátásával valósul meg 2003. augusztus 1-jén. A jegyzési árfolyam megegyezik majd a papírok névértékével.

Az igazgatóság határozata szerint a zártkörű jegyzésben a Glia Kft. legfeljebb 20 millió forinterejéig, a Termindex Rt. legfeljebb 52,5 millió forinttal, az IrodaHasznosító Kft. legfeljebb 46,5 millió forinttal, a BCS Consulting Kft. legfeljebb 21 millió forinttal vehet majd részt.

A fenti, a tőkeemelésben részt vehető cégek mind az econet.hu alvállalkozói vagy beszállítói. A zártkörű tőkeemelést azért választotta a társaság, mert az olcsóbb, mint a nyilvános kibocsátás. Az akció része egy az év elején kezdődött tőkerendezési folyamatnak.

A részvényjegyzők a jelenlegi részvényesekkel azonos módon részesülnek majd a 2003. évi eredményből, vagyis a kibocsátandó részvények a meglévő törzsrészvényekkel azonos részvénysorozatot képeznek.

Az econet igazgatósága rendkívüli közgyűlés összehívásáról is határozott. A július 31-ére kiírt esemény programjában igazgatósági tagok és felügyelőbizottsági tag választása, továbbá alapszabály-módosítás és a tisztségviselők díjazásának megállapítása szerepel.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák