Connect with us

Tovább csökkenhet az állami tulajdon a Deutsche Telekomban

Dotkom

Tovább csökkenhet az állami tulajdon a Deutsche Telekomban

Politikai vitát okoz a távközlési konszern?

A német kormányban állítólag felmerült annak a lehetősége, hogy a még állami tulajdonban lévő mintegy 30 százaléknyi Deutsche Telekom részvények egy részét eladja a KfW állami banknak. A befolyó összeg fedezhetné a tervezett adómérséklés költségét – közölte az egyik vezető zöldpárti politikus.

Antje Hermenau, aki a zöldek költségvetési szakértője a német ZDF televízióban jelentette be, hogy a kormány az általa felügyelt 30,9 százaléknyi DT részvény egy részét a teljes egészében állami tulajdonú Kredit für Wiederaufbau bankba helyezné, hogy ha majd a piaci feltételek kedveznek, azokat eladja. A 4,2 milliárd értékű Deutsche Telekom részvény mintegy 12 százaléka már most is a KfW tulajdona.

A zöldek, akik szociáldemokratákkal együtt kormányoznak, hétfőn azt javasolták, hogy a kormány a privatizálásból származó bevételekből fedezze a 2004-re tervezett 18 milliárd eurós adómérséklés egy részét.

Hermenau a televízióban is hangoztatta pártjának azon véleményét, hogy ellenzik az adómérséklés hitelfelvétel és eladósodás révén történő finanszírozását. A zöldek inkább egyes szubvencióknak, köztük az ingatlanvásárlóknak, a közlekedőknek nyújtott támogatások mérséklését tartanák szerencsésebbnek.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom