Connect with us

Megjelent a McAfee Desktop Firewall 8.0

Dotkom

Megjelent a McAfee Desktop Firewall 8.0

Az új tűzfal a vállalati asztali gépeket védi a kombinált internetes és belső támadások ellen.

A McAfee Desktop Firewall 8.0 új alkalmazás-felügyeleti funkciója révén az adminisztrátor kötelezően megvalósíthatja az egységes működési környezetet (Common Operating Environment, COE), meggátolva az engedélyezetlen alkalmazások telepítését és futtatását. Az adminisztrátor a helyi felhasználó adminisztrátori jogkörének megvonása nélkül zárolhatja a desktopot, amely megoldás maximalizálja a funkcionalitást, az együttműködési lehetőségeket és a felhasználó biztonságát, mialatt a lehető legalacsonyabb szinten tartja a menedzsment és támogatási költségeket. Mindemellett az alkalmazás-szintű tűzfal az összes hálózati forgalmat generáló alkalmazást kiszűri, az adminisztrátor így a megbízható alkalmazások által használt portokat és protokollokat is szoros megfigyelés alatt tarthatja, és megakadályozza a trójaiak, vírusok, a kémprogramok és a féregvírusok hozzáférését a hálózathoz. A maximális hatékonyság érdekében az alkalmazott szabályzatok manuálisan és automatikusan is konfigurálhatóak, a nem kívánt változtatásokat megelőzendő.

„Az igazi probléma a vállaltok számára az asztali gépek és a laptopok felügyeletének fenntartása. Ha ezek az eszközök jogosulatlan alkalmazásokat, eltérő biztonsági eszközöket tartalmaznak, azaz kicsúsznak a vállalati szabályzatok hatásköréből, minden alkalommal, amikor csatlakoznak a vállalati rendszerhez, utat nyitnak a sebezhetőségnek és a hálózat instabilitásának” – mondta Charles Kolodgy, az IDC Biztonsági Termékek programjának igazgatója. „A Network Associates terméke, a McAfee Desktop Firewall 8.0 megoldást kínál erre. A biztonsági szabályzatoknak nem megfelelő kliensek proaktív elkülönítésével az IT adminisztrátor meg azelőtt izolálhatja és kijavíthatja a potenciális problémákat, mielőtt azok az infrastruktúra biztonságát és elérhetőségét veszélyeztetnék.”

A McAfee Desktop Firewall 8.0 újfajta „karantén mód”-ot alkalmaz. A McAfee ePolicy Orchestrator még akkor megvizsgálja a klienst, mielőtt az a hálózathoz csatlakozik. Ha a vírusirtó program, vagy a tűzfal alkalmazott biztonsági szabályzatai elavultak, a szoftver megtagadja a hálózati hozzáférést. A McAfee Desktop Firewall és a McAfee VirusScan szabályzatok, a biztonsági szoftverek és a DAT file-ok frissítése kötelezővé tehető, mielőtt az ügyfél a hálózathoz csatlakozik, ami a potenciálisan veszélyes forgalom távoltartásával csökkenti a hálózatbiztonsági kockázatokat.

„A McAfee Desktop Firewall 8.0 új alkalmazásfigyelő funkcióival újabb lépés a Network Associates célkitűzése felé, hogy olyan proaktív megoldásokat kínáljon ügyfeleinek, amelyek megvédik rendszerüket a fenyegetések és támadások özönével szemben” – mondta Ryan McGee, a Network Associates McAfee részlegének termékmarketing igazgatója. A McAfee Desktop Firewall a McAfee ThreatScan szoftverrel, amely a lehetséges támadási felület felmérését végzi, és a VirusScan vállalati verziójával együtt egyedülálló, többrétegű védelmet képez a kliens rendszere körül. A rendszeradminisztrátor most már egy skálázható, teljes megoldással tudja kezelni az olyan hibrid támadásokat, mint amilyen a Bugbear.b vírus is volt nemrég.”Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom