Connect with us

A Telekom Austria Dél-Kelet-Európa irányába fejleszti üvegszálas hálózatát

Dotkom

A Telekom Austria Dél-Kelet-Európa irányába fejleszti üvegszálas hálózatát

A Bécs-Brno-Prága-München-Frankfurt hálózat budapesti és pozsonyi szakasza Milánó, Marburg és Ljubljana felé is ki fog terjerjedni.

A Telekom Austria (TA) Dél-Kelet-Európa irányába fejleszti üvegszálas hálózatát, amelynek budapesti és pozsonyi szakasza a már meglévő Bécs-Brno-Prága-München-Frankfurt vezetékhez csatlakozik majd. Ezen kívül a hálózatot Milánó, Marburg és Ljubljana felé is kiterjesztik.

A Bécset Brnóval, Prágával és Frankfurttal összekötő, majd Münchenen és Salzburgon keresztül visszatérő nagyteljesítményű vezetéken kívül a Telekom Austria Bécsen keresztül még három további üvegrost vezetéket üzemeltet. A TA Jet2Web Stream hálózat hossza így meghaladja a 3.700 kilométert. A kiépítés különösen beruházás kímélő módon történik majd – mondta a tőzsdén is jegyzett társaság szóvivője, ám összeg nem hangzott el.

A távközlési cég működési eredménye az év első negyedében csökkent az előző év első három hónapjához képest: az eredmény 3,9 százalékos eséssel 121,9 millió eurót tett ki, miközben a forgalom azonban 0,4 százalékkal, 966,5 millió euróra emelkedett.

A csoport nettó nyeresége 14,9 százalékkal, 43,1 millió euróra emelkedett, és a negyedéves nyereségben benne foglaltatik egy 6,3 milliós könyvelési módosítás, amelyet tartalékként tüntetnek fel. Az egy részvényre jutó eredmény jelentősen – 0,07 euróról 0,09 euróra – javult, miközben a vállalat adóságai 3,204 milliárdról 3,162 milliárd euróra csökkentek.

A vezetékes üzletágban – telefon, Internet, adatátvitel – a forgalom az első negyedben 1,8 százalékkal 555,7 millió euróra csökkent, ennek ellenére a működési eredmény 5,1 millió euróról 100 százalékkal 10,2 millióra nőtt. A társaság piaci részesedése az előző év vége óta 55,3 százalékról 55,2 százalékra kismértékben csökkent.

A Telekom Austria stabil fejlődés mellett stagnáló forgalmat és nyereséget jósol az évre.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom