Connect with us

technokrata

Elbocsátás Microsoft módra

Dotkom

Elbocsátás Microsoft módra

Japánban néhány Microsoft dolgozót felháborító módon bocsátottak el.

A japán Nikkei BizTech online újság tudomására jutott egy 3 hónappal ezelőtt történt eset, mely a japán Xbox kirendeltségnél történt meg. Az ügy igen kellemetlen a Microsoft számára, feltehetőleg ezért maradt ilyen sokáig titokban.

2003. március 20-án a tokiói Xbox-részlegben megbeszélést tartott a részlegvezető Par Singh. Ennek folyamán tájékoztatta mintegy 200 munkatársát az igen rossz japán Xbox eladási eredményekről, és bejelentette, hogy ennek következtében elbocsátásokra is kell számítani. A megbeszélés végén megkérte kollegáit, hogy fáradjanak vissza munkahelyükre és olvassák el e-mailjeiket.

Asztalukhoz visszaérve 34 munkatársat kellemetlen meglepetés várt: az említett körülményekre hivatkozva mindannyiukat elbocsátották, ráadásul azonnali hatállyal. Az e-mail emellett felszólította őket, hogy a holmijaikat összepakolva menjenek a tárgyalóba. Itt aztán később megkapták a felmondásukat.

A meglehetősen durva módszert tetőzte az, hogy az összes kijárathoz és vészkijárathoz biztonsági őröket rendeltek, akik még a WC-re is kikísérték a kollégákat, nehogy valamit eltulajdonítsanak. A munkatársak egyike elmondása szerint a Microsoft úgy kezelte őket, mintha bűnözők lennének.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák