Connect with us

technokrata

A szoftveripar legnagyobb háborúja – újabb fejlemények

Dotkom

A szoftveripar legnagyobb háborúja – újabb fejlemények

A PeopleSoft – Oracle “háborúban” egymást érik a meglepő fordulatok.

Immár három hete folyik a vállalati szoftverek piacán a titánok harca: a felvásárlást kezdeményező Oracle, és a feltételezhetően ellenséges ajánlatot elutasító PeopleSoft (PS) között. Legutóbbi cikkünkben beszámoltunk arról, hogy az Oracle jogi eszközöket is bevet a vásárlás nyélbeütésére, és az idő is neki dolgozik. A hosszú bizonytalanság általában rossz hatással van egy cég részvényeire, mely az Oracle ajánlatát felértékeli.

Az elmúlt négy napban azonban a PeopleSoft újabb eszközöket mozgatott meg, mellyel az Oracle oldalára billent mérleg ismét egyensúlyba került. Mint Craig Conway, a PeopleSoft elnöke elmondta, fennáll a lehetőség arra, hogy a PS-nagyrészvényesek részvényeiket a cégnek (térítés ellenében) visszaadják, mellyel a cég alaptőkéjét növelhetik meg nagy mértékben. Ez azonban megnöveli a PS értékét is, mellyel az Oracle-t újabb ajánlattételre kényszeríthetik, esetleg elkedvetleníthetik a vásárlástól.

Ezen felül a PS az amerikai tőzsdefelügyelethez fordult, egyrészt az ellenséges ajánlat felülvizsgálata miatt, másrészt megpróbálnak az Oracle helyett “tisztességes” befektetőt keresni. A két nagy konkurens, az SAP és Microsoft eddig semmilyen érdeklődést nem mutatott a cég iránt.

Mindeközben az Oracle frontján is tovább folyik a harc, leginkább a PS-nagyrészvényesek megnyeréséért. Nemcsak a megemelt részvényenkénti ajánlattal, hanem ígéretekkel is próbálják meggyőzni a tulajdonosokat. Ennek jegyében ígéretet tettek arra, hogy a PeopleSoft termékek a tulajdonosváltás után sem szűnnek meg, a támogatás és fejlesztés pedig még minimum 10 évig fennmarad majd. Ezen felül a PS ügyfeleket nem fogják arra kényszeríteni, hogy Oracle termékre váltsanak át.

A dolgok jelenlegi állása mellett számíthatunk rá, hogy a háború tovább folytatódik.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle