Connect with us

Hirdetés

technokrata

Javulás várható a PC-piacon

Dotkom

Javulás várható a PC-piacon

A Micron az Egyesült Államokban és Ázsiában is javulást vár a személyi számítógépek piacán.

Jobban alakul a vártnál a személyi számítógépek iránti világkereslet a második negyedben – véli a Micron Technology Inc. áramkör-gyártó.

A társaság a számítógép-memóriák áramköreinek második gyártója a világon. Kipp Bedard alelnök az Egyesült Államokban az eddig jelzettnél “sokkal jobb” piacot vár, és úgy véli, hogy Ázsiában is elkezdődik a megszilárdulás.

A 18 ezer főt foglalkoztató Micron február közepén jelentette be, hogy egy termelékenységnövelő program keretében tíz százalékkal csökkenti alkalmazottainak létszámát. A gyártó költséghatékonysági programja kiterjed egyes folyamatban lévő kutatási-fejlesztési programok félbehagyására is.

A vállalat emellett bejelentette, hogy a jelenlegi 0,13 mikronos gyártási technológiát fokozatosan a 0,11 mikronosra cseréli fel. A Micron és versenytársai által gyártott DRAM memóriák a személyi számítógépek egyik általános elemei. A termék ára folyamatos piaci nyomás alatt van a DRAM és SDRAM memória elemeket lassan kiszorító, kétszeres adatátvitelű DDR DRAM memóriák megjelenése óta.

A Micron Technology Inc. az év elején a vártnál nagyobb veszteségről számolt be, amely tovább mélyítette a befektetők aggodalmát a vállalati eredményeket illetően. Az első negyedéves veszteség amiatt lett alacsonyabb a vártnál, mert a vállalat termékeinek átlagos eladási ára az előző negyedhez képest 12 százalékkal csökkent.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés