Connect with us

technokrata

2005-ben már nem kell bootolnunk?

Dotkom

2005-ben már nem kell bootolnunk?

Újfajta memória, amivel meggyorsulhat majd a számítógépek elindítása.

Erősödött a német tőzsdéken az Infineon DRAM gyártó kurzusa. A felfutás annak a hírnek köszönhető, hogy a cég az IBM-mel közösen újabb fontos lépést tett egy olyan újfajta memória a kifejlesztésének irányába, amivel meggyorsulhat majd a számítógépek elindítása.

A MRAM a felhasználó számára hasonlóképpen viselkedik, mint az úgynevezett “flash” memóriák, azaz elektromos táplálás nélkül is megőrzi a benne tárolt információkat, így azok felváltására is alkalmas lehet.

Az MRAM működése azonban gyökeresen eltér az eddig alkalmazott elektromos töltésekre alapuló memóriáktól, ugyanis elektromágneses elven működik. A MRAM segítségével egy személyi számítógép hasonlóképpen lesz kapcsolható, mint a világítás, amit az tesz lehetővé, hogy az MRAM nem csak, hogy nem felejti el a benne őrzött adatokat, de sebességben sem marad el a jelenleg alkalmazott DRAM-októl.

A bejelentés szerint a MRAM (Magnetic Random Access Memory) technológia akár már 2005-ben felválthatja a ma legnépszerűbb memóriát, a DRAM-ot (Dynamic Random Access Memory).Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle