Connect with us

technokrata

Egymilliárdos beruházással készült el Magyarország egyik legnagyobb távközlési központja

Dotkom

Egymilliárdos beruházással készült el Magyarország egyik legnagyobb távközlési központja

Átadták a GTS-Datanet új székházát.

2003. június 20-án adták át a GTS-Datanet új székházát. Az egymilliárd forintos beruházással elkészült komplexum Magyarország egyik legnagyobb távközlési központja, amelyet Kovács Kálmán informatikai miniszter avatott fel.

A GTS-Datanet 2002-ben vásárolta meg a tizenkétezer négyzetméter alapterületű budaörsi HUB távközlési állomást azzal a céllal, hogy a vállalat szolgáltatási, és üzemeltetési egységeit egy helyen vonhassa össze. A jól megközelíthető, zajmentes környezetben található, új GTS-központban több száz munkatárs számára alakítottak ki a XXI. század ergonómiai és technikai elvárásainak megfelelő munkahelyeket. A teljes mértékben klimatizált létesítményben ezerötszáz négyzetméter alapterületű, EU-követelményeknek megfelelő irodarészt hoztak létre, amelyhez hatvanszemélyes étkezőrész, és százhúsz férőhelyes parkoló csatlakozik.

Az új GTS-székház a legkorszerűbb igényeket is kielégítő, négyszáz négyzetméter alapterületű új gépteremnek is helyet ad, amelyben a világ legjelentősebb infosztrádái találkoznak. A több mint száz négyzetméteres kollokációs helységben korszerűen kialakított kezelői munkahelyeket hoztak létre. A létesítményt 1.000 KVA-es hálózati betáplálású áram látja el, amelyhez kettős redundanciával kialakított tartalék áramforrások csatlakoznak. Az épületbe több szintű kártyás beléptetőrendszer segítségével lehet bejutni, és a védelmet elektronikus biztonsági rendszer, valamint folyamatos őrszolgálat biztosítja.

A GTS-Datanet vezetése szerint az új székház átadása a távközlési vállalat piaci térhódításának legújabb állomása.

A GTS-Datanet tavaly egyike volt azon távközlési- és Internet-szolgáltatóknak, akik nemcsak tartani tudták eredményeiket, hanem jelentős beruházásokkal erősítették is pozíciójukat. A GTS-Datanet 2002. évi árbevétele több mint kilencmilliárd forint volt, és tavalyi üzemi eredménye (EBITDA) meghaladja az egymilliárd forintot. A vállalat folyamatos beruházásokkal fejleszti infrastruktúráját, hogy a piaci trendeknek megfelelően minél szélesebb körben értékesíthesse kedvező árú és minden igényt kielégíteni képes távközlési szolgáltatásait. Ennek megfelelően idén az elsők között volt, akik az Internet tarifákat a kormány szándékának megfelelően radikálisan csökkentették. Ennek eredményeképpen a GTS-Datanet ügyfélállománya 35 ezer. A vállalat idén új piaci szegmens meghódításába kezdett az országos szintű ISDN hangszolgáltatás beindításával: a GTS hálózatán keresztüli kedvezményes hívások előnyeit számos üzleti ügyfél élvezi.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák