Connect with us

Hirdetés

technokrata

Egymilliárdos beruházással készült el Magyarország egyik legnagyobb távközlési központja

Dotkom

Egymilliárdos beruházással készült el Magyarország egyik legnagyobb távközlési központja

Átadták a GTS-Datanet új székházát.

2003. június 20-án adták át a GTS-Datanet új székházát. Az egymilliárd forintos beruházással elkészült komplexum Magyarország egyik legnagyobb távközlési központja, amelyet Kovács Kálmán informatikai miniszter avatott fel.

A GTS-Datanet 2002-ben vásárolta meg a tizenkétezer négyzetméter alapterületű budaörsi HUB távközlési állomást azzal a céllal, hogy a vállalat szolgáltatási, és üzemeltetési egységeit egy helyen vonhassa össze. A jól megközelíthető, zajmentes környezetben található, új GTS-központban több száz munkatárs számára alakítottak ki a XXI. század ergonómiai és technikai elvárásainak megfelelő munkahelyeket. A teljes mértékben klimatizált létesítményben ezerötszáz négyzetméter alapterületű, EU-követelményeknek megfelelő irodarészt hoztak létre, amelyhez hatvanszemélyes étkezőrész, és százhúsz férőhelyes parkoló csatlakozik.

Az új GTS-székház a legkorszerűbb igényeket is kielégítő, négyszáz négyzetméter alapterületű új gépteremnek is helyet ad, amelyben a világ legjelentősebb infosztrádái találkoznak. A több mint száz négyzetméteres kollokációs helységben korszerűen kialakított kezelői munkahelyeket hoztak létre. A létesítményt 1.000 KVA-es hálózati betáplálású áram látja el, amelyhez kettős redundanciával kialakított tartalék áramforrások csatlakoznak. Az épületbe több szintű kártyás beléptetőrendszer segítségével lehet bejutni, és a védelmet elektronikus biztonsági rendszer, valamint folyamatos őrszolgálat biztosítja.

A GTS-Datanet vezetése szerint az új székház átadása a távközlési vállalat piaci térhódításának legújabb állomása.

A GTS-Datanet tavaly egyike volt azon távközlési- és Internet-szolgáltatóknak, akik nemcsak tartani tudták eredményeiket, hanem jelentős beruházásokkal erősítették is pozíciójukat. A GTS-Datanet 2002. évi árbevétele több mint kilencmilliárd forint volt, és tavalyi üzemi eredménye (EBITDA) meghaladja az egymilliárd forintot. A vállalat folyamatos beruházásokkal fejleszti infrastruktúráját, hogy a piaci trendeknek megfelelően minél szélesebb körben értékesíthesse kedvező árú és minden igényt kielégíteni képes távközlési szolgáltatásait. Ennek megfelelően idén az elsők között volt, akik az Internet tarifákat a kormány szándékának megfelelően radikálisan csökkentették. Ennek eredményeképpen a GTS-Datanet ügyfélállománya 35 ezer. A vállalat idén új piaci szegmens meghódításába kezdett az országos szintű ISDN hangszolgáltatás beindításával: a GTS hálózatán keresztüli kedvezményes hívások előnyeit számos üzleti ügyfél élvezi.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés