Connect with us

technokrata

Vezető cégek közös fellépése a mobiltelefon-bázisállomások piacán

Dotkom

Vezető cégek közös fellépése a mobiltelefon-bázisállomások piacán

Az Ericsson, a Huawai, az NEC, a Nortel Networks és a Siemens által alapított új vállalkozás mindenki számára hozzáférhető specifikációval jelentekzik a mobiltelefon-bázisállomások piacán.

Az Ericsson, a Huawai, a NEC, a Nortel Networks és a Siemens bejelentették, hogy közös vállalkozást hoznak létre CPRI (Common Public Radio Interface) néven. Ennek célja, hogy egy mindenki számára hozzáférhető specifikációt dolgozzon ki a rádió-bázisállomások legfontosabb belső interface-ét illetően, és azt a piac szereplői rendelkezésére bocsássa.

A CPRI-kooperáció lehetővé teszi a bázisállomások gyártói számára, hogy K+F erőfeszítéseiket azokra a területekre koncentrálják, amelyek alapvető kompetenciájukat képezik, és a kiválasztott rádió-alrendszereket a piacon megvásárolják. Ezáltal a bázisállomások gyártói gyorsabban fejleszthetnek ki új technológiákat, és nagyobb választékban ajánlhatnak ilyeneket a hálózat-üzemeltetőknek. Ez az utóbbiaknak is előnyös, hiszen rugalmasabb és hatékonyabb hálózati architektúrákat tudnak így kiépíteni.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle