Connect with us

Siemens Business Services: e-kormányzati projekt Kelet-Európában

Dotkom

Siemens Business Services: e-kormányzati projekt Kelet-Európában

A Siemens Business Services elektronikus rendszert telepít és üzemeltet Romániában a munkaerő-piaci szolgálat számára.

Az SBS, a Siemens IT-szolgáltató ágazata újabb e-kormányzati projektet valósított meg Kelet-Európában: fővállalkozóként telepítette a szoftvert és a hardvert a romániai munkaerő-piaci szolgálat integrált IT-rendszeréhez, amelyet indulásától üzemeltetni is fog.

A kereken ötvenmillió dolláros beruházást június 17-én adták át a megrendelőnek. Az alkalmazás összeköti a romániai munkaerő-piaci szolgálat központját annak több mint kétszáz kirendeltségével. Így a szervezet dolgozói a legfontosabb folyamatokat elektronikus úton tudják lebonyolítani. Ezekhez tartozik többek közt: a kérelmezők (álláskeresők) és szabad állások (állásajánlatok) regisztrálása, helyi állásközvetítés, a jogosultságok vizsgálata és az ellátásokra szóló igény kiszámítása, járulékok beszedése, a munkanélküli segély kifizetése, tanfolyamok szervezése az álláskeresők részére és a régióhatárokon átnyúló állásközvetítés az egyes munkaügyi hivatalok között.

A rendszer üzemeltetője az SBS Románia lesz. A Siemens-ágazat egy hasonló szolgáltatása már működik Ausztriában.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom