Connect with us

technokrata

A Nokia és a WWF világszerte együttműködik a környezetvédelem terén

Dotkom

A Nokia és a WWF világszerte együttműködik a környezetvédelem terén

A Nokia és a WWF természetvédelmi megállapodást írt alá.

A Nokia és a WWF természetvédelmi szervezet a döntéshozókkal folytatott vitasorozatról és a Nokia munkatársai számára világszerte megszervezett képzési kezdeményezésről szóló megállapodást írt alá. A megállapodás kezdetben három évre szól.

A Nokia a WWF-vel együtt számos olyan programot szervez, amelynek keretében a vállalat alkalmazottai megismerkedhetnek a környezeti problémákkal. A Nokia és a WWF a Nokia munkatársai számára nyitott, környezetvédelmi kérdésekkel foglalkozó képzési műhelyek és szemináriumok szervezésében működik együtt, és elősegíti a környezetvédelmi problémák aktív megvitatását és az ezzel kapcsolatos véleménycserét.

„A környezetvédelmi szempontokat figyelembevevő tevékenységünk újabb lépéseként azon dolgozunk, hogy a környezettudatos gondolkodás a vállalati élet minden szintjén megjelenjen” – mondta Veli Sundbäck, a Nokia ügyvezető alelnöke. „A WWF-vel folytatott együttműködésünket munkatársaink közvetlen bevonásaként értékeljük, amelynek révén számukra lehetőség nyílik még több, a természettel és a környezettel kapcsolatos ismeret megszerzésére.”

„A biodiverzitás védelme érdekében minél több céget és iparágat szeretnénk mozgósítani az együttműködésre” – mondta Claude Martin, a WWF International főigazgatója. „A Nokia esetében egy olyan világvezető vállalattal kezdtünk együttműködést, amely komolyan veszi a környezeti kérdéseket. A Nokia munkatársakkal folytatott munkánk mindkét fél számára hasznos és tanulságos tapasztalat lesz, amely végső soron mindkettőnknek segít küldetésünk teljesítésében.”

A Nokia hosszú távú nyereségességének biztosítása és fokozása valamint a káros környezeti hatások csökkentése érdekében ügyel a környezetvédelmi szempontok figyelembevételére. A Nokiánál alkalmazott környezetvédelmi programokat ezért úgy alakították ki, hogy azok az egész értékláncot lefedjék. A környezetvédelmi munka a technológia-, illetve termékfejlesztéssel indul, és a beszállítók illetve a vállalat saját működésének környezettudatos irányításán át az eladás utáni szolgáltatásokig terjed.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák