Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új Xerox-fejlesztés: a legtermékenyebb vegyi toner

Dotkom

Új Xerox-fejlesztés: a legtermékenyebb vegyi toner

A Xerox DocuColor 3535 nyomtató-másoló felgyorsítja az áttérést a fekete-fehérről a színes technológiára.

A Xerox Corporation által fejlesztett, új nagyteljesítményű kémiai tonerét leggyorsabb középkategóriás, multifunkciós színes berendezésébe építette be. Az új termék ennek köszönhetően kategóriájában minden eddigi minőséget felülmúl, elérhető ár és kiemelkedő teljesítmény mellett. A berendezés 2003. májusától már nettó 7,5 millió Ft-os listaáron Magyarországon is megvásárolható.

A Magyarországon bejelentett új Xerox DocuColor 3535 nyomtató-másolóberendezés a Xerox exkluzív emulzió-aggregációs (EA) tonerének, valamint a Xerox DocuColor 12 és a DocuColor 2000 termékcsalád piacon már bizonyított nyomtató motorjainak legkiválóbb tulajdonságait egyesíti. Az EA toner kivételes képminőséget, nagy megbízhatóságot és alacsonyabb üzemi költségeket eredményez. A DocuColor 3535, amely 35 színes vagy fekete-fehér oldalt nyomtat illetve másol percenként, a leggyorsabb az ilyen fejlett nyomdatechnikát alkalmazó termékek között.

A DocuColor 3535 a színes multifunkciós készülékek piaci szegmensében kap szerepet, amely terület a Gartner Dataquest piackutató cég előrejelzése szerint évi 13 százalékos növekedést ér majd el 2002 és 2006 között. A rendszert általános teljesítménye és az a képessége, hogy nagy grammsúlyú papírra is tud nyomtatni, a grafikai stúdiók és a vállalati nyomdák nélkülözhetetlen, nagyteljesítményű eszközévé teszi. Többek között arra tervezték, hogy olyan irodarészlegek színes és fekete-fehér “igáslova” legyen, ahol a színes dokumentumok fejlettebb kezeléséhez jól ki tudják használni nagy teljesítményét, illetve könnyen alkalmazható színesnyomtatási, illetve hálózati szkennelési eszközeit.

A DocuColor 3535 által képviselt megbízhatóság, szerviz üzemeltetési költségek és minőségi áttörés maximálisan a kémiai úton előállított EA toner használatának köszönhető. A toner fejlesztése 10 évig tartott a Xerox kanadai kutatóközpontjában és 2001 júliusában jelentette be a Xerox a nyilvánosságnak. Az első EA tonert használó berendezés 2002-ben jelent meg a piacon. Miközben a hagyományos tonert apró részecskékre zúzzák a képalkotás céljaira, az EA toner kémiai úton növelt kisebb és egyöntetűbb festékrészecskékből áll, amelyek ellenőrizhetőbb képminőséget, finomabb vonalakat és szöveget, valamint a színek egyenletességét garantálják. Az EA toner azzal is hozzájárul a jobb képminőséghez, hogy egy hibátlan, selymes felület eredményez. Az EA tonert használó gépek átlagon felüli megbízhatósága az üzemelési költségeket színes oldalanként 35-21 forint közé helyezi és fekete-fehérben oldalanként már 3.5 – 2.9 forint között is elérhető. Ezek a lapköltségek egyedülállóak egy színes berendezésnél! Ezenkívül az EA toner anyagai környezetkímélőbbek, mint a hagyományos szerves festékeké.

A DocuColor 3535-t az Electronics For Imaging integrált Fiery hálózati vezérlője működteti. A beépített vezérlőmű a legkorszerűbb színes dokumentumkezelési eszközöket és az EFI vezető technológiáinak átfogó készletét kínálja ahhoz, hogy kiemelkedő színminőséget, bővített felhasználási lehetőségeket és nagyobb termelékenységet érhessünk el. A vezérlőmű egy nagyteljesítményű 850 MHz-es Mobile Pentium III processzoron és a Linux operációs rendszeren fut, és támogatja az Adobe PostScript 3. szintjét.

A DocuColor 3535 nyomtatómotor pontos jelölést, 600 dpi képfelbontást és 8 bites színmélységet nyújt a kiváló képminőséghez. A négy papírtálca a nagy grammsúlyú papírokat fedőlapok esetében 169 g/m2-ig (akár kétoldalon is nyomott) és indexpapíroknál 220 g/m2 tudja kezelni, ellentétben az ehhez az osztályhoz tartozó legtöbb modellel, amelyeknél a nehezebb papírokhoz kéziadagoló tálcát kell beiktatni. Két papírtálcás konfiguráció áll rendelkezésre: az alapkonfigurációnál a papírkapacitás 2.175 lap, míg a nagykapacitású konfigurációnál 3.215 lap. A papírméret A3 kifutó nagyságig terjedhet.

A DocuColor 3535 felhasználói szkennelhetnek, másolhatnak, RIP-elhetnek, nyomtathatnak és papírt tölthetnek be egyszerre, javítva mindezzel a termelési folyamat hatékonyságát. A termelékenységfokozó funkciókhoz tartozik még a tálcanélküli kétoldalas másolás/nyomtatás egy automata dokumentumadagoló segítségével, az elektronikus előrendezés és a szkennelés e-mail–be, (akár 250 megszemélyesíthető munkamappába, vagy közvetlenül egy Adobe PDF file-ba), valamint sok egyéb népszerű alkalmazói szoftver.

A szervizhívások minimalizálása érdekében a toner, a festékdob a használttoner-tartály és a beégetőmodul kialakítása lehetővé teszi az ügyfél számára ezen kellékek könnyű ki-/behelyezését. A gép gyorsan és könnyen telepíthető, nincs szükség különleges elektromos csatlakozókra vagy gyors hálózatinstallációs eljárásra. A kompakt DocuColor 3535 helyigénye kevesebb, mint 3,7 m2.

A Xerox-nál a kiváló minőségű bevonatos és matt papírok széles választéka áll rendelkezésre, amelyeket a berendezésen történő használathoz optimalizáltak.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés