Connect with us

technokrata

HP: tartós bérleti konstrukció számítástechnikai eszközökre

Dotkom

HP: tartós bérleti konstrukció számítástechnikai eszközökre

HP akció a Sulinet Express program keretében.

A HP Magyarország is a nyertesek között szerepel az Oktatási Minisztérium, a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium, az Informatikai és Hírközlési Minisztérium és a Pénzügy Minisztérium tárcavezetői által kiírt Sulinet Expressz pályázatán.

Ez év júniusában és azután vásárolt HP által gyártott és Sulinet Expressz logóval ellátott számítástechnikai eszközök összegéből „Az adókról, járulékokról és egyéb költségvetési befizetésekről szóló törvények módosításáról” szóló 2002. évi XLII. törvény 11. §-a egy újabb, 36/A §-a értelmében az igényjogosultak a következő jövedelem adójukból leírhatják a törvényileg maximalizált 60 ezer forintot, akár több éven keresztül is.

Az adótörvények 2002. novemberi módosítása lehetővé teszi, hogy a pedagógus, az oktató, a hallgató, a felnőttképzésben részt vevő magánszemély, valamint az a magánszemély, akinek gyermeke nappali rendszerű iskolai oktatásban vagy a felsőoktatási törvényben felsorolt felsőoktatási intézményben hitelesített iskolai rendszerű első alapképzésben vesz részt, az összevont adóalapjának adóját csökkenthesse az adóévben számítógépre, számítástechnikai eszköz vételére, bérletére, lízingelésre fordított összeggel. Az igénybe vehető adókedvezmény összege adóévenként nem haladhatja meg a 60 ezer forintot. A kedvezmény akkor vehető igénybe, ha a számítástechnikai eszköz megszerzése az Oktatási, a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi, valamint az Informatikai és Hírközlési Minisztérium által kiírt pályázat keretében történik.

Ahhoz, hogy a Sulinet Expressz által kínált kedvezmények kihasználásával a lehető legkedvezőbb feltételekkel tudjon az ügyfél hozzájutni új – talán élete első otthoni – számítógépéhez vagy esetleg komplett otthoni “irodájához”, a HP és partnerei kidolgoztak egy speciális “Sulinet Expressz” bérleti konstrukciót. Ennek keretében lehetőség van a forgalmazóval tartósbérleti szerződést, míg a bankkal kölcsön- vagy letéti szerződést kötni.

Annak érdekében, hogy a Sulinet Expressz keretében valóban széles rétegek számára elérhetővé váljon az otthoni számítógéphez való hozzájutás, a HP a bérleti díjak finanszírozására egyedülálló megoldást kínál. A megkötött bérleti szerződés alapján lehetősége van a partner bankkal igen kedvező kamatozású “Sulinet Expressz” személyi-kölcsön szerződés megkötésére.

A kizárólag a Sulinet Expressz keretében megkötött bérleti szerződések finanszírozására szolgáló személyi kölcsön összege megegyezik a szerződéses teljes bérleti díj összegével. A Bank a szerződés alapján vállalja, hogy a mindenkor esedékessé váló bérleti díjat a kereskedőnek átutalja. Így az ügyfélnek csak a személyi kölcsön utáni igen kedvező havi törlesztő részleteket kell megfizetnie, cserébe viszont azonnal – akár készpénz nélkül is – megkapja a kiválasztott számítógépet.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek