Connect with us

technokrata

Az Oracle megvásárolná, ugyanakkor perli a PeopleSoftot

Dotkom

Az Oracle megvásárolná, ugyanakkor perli a PeopleSoftot

Az Oracle korábbi ajánlatát megemelve száll harcba a PeopleSoftért.

Larry Ellison, az Oracle elnök-vezérigazgatója néhány héttel ezelőtt elmondta, hogy az Oracle megvásárolná az 1987-ben alapított, kaliforniai PeopleSoftot (PS), a vételár azonban nem lehet magasabb 5,1 milliárd dollárnál. Ellison ezt az állítását szerdán módosította, és bejelentette, hogy a korábbi 16 dolláros részvényenkénti ár helyett 19,50 dollárt kínál az Oracle, mely már 6,3 milliárd dollárnak felel meg. Ellison az elmúlt napokban több PeopleSoft nagyrészvényessel tárgyalt, akik kifejezték eladási szándékukat, amennyiben az eladási ár 16 dollárnál magasabb részvényenként.

A dolog pikantériája, hogy a vásárlási szándék mellett az Oracle pert indított a PeopleSoft menedzsmentje ellen, a vásárlást megakadályozó tevékenységük miatt.

Ellison elmondta: “Cégünk a PeopleSoft megvásárlása mellett döntött, és ezt a szándékunkat nem befolyásolja a PS menedzsmentjének manőverezései. Nem tarthatják a kezükben egy olyan cég irányítását, mely nem is az övék”. Jeff Henley, az Oracle pénzügyi igazgatója pedig kifejtette, hogy a vásárlás még a megemelt ár mellett is kedvező.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle