Connect with us

technokrata

Új Athlon processzorokat mutatott be az AMD

Dotkom

Új Athlon processzorokat mutatott be az AMD

Az Advanced Micro Devices új Athlon XP-M lapkákat dobott a piacra, szám szerint három típust.

A noteszgépekbe szánt három új CPU közül a legnagyobb teljesítményre az Athlon XP-M 2800+-os processzor képes. Ezt az AMD a normál méretű, nagyteljesítményű notebookokba szánja. A másik két modell 1900+ és 2000+-os jelzést kapott, ám ezek az alacsony energiafogyasztású kategóriába tartoznak. Ezen lapkákat tipikusan a kisebb méretű, a mobilitást egyik legfontosabb szempontnak tartó, hordozható számítógépekbe ajánlja a gyártó.

Ez a kiadás az első azóta, hogy márciusban (fricskaként az Intel Centrino-jának megjelenésével egy időpontban) új Athlon XP-M CPU-k indultak hódító útjukra. Akkor lapkák tucatjait zúdította az AMD a piacra, ám a sokkal nagyobb reklámköltségvetésből gazdálkodó, újgenerációs mobil processzorok felett bábáskodó inteles bejelentés nagyobb hangot kapott. Picit ezt is ellensúlyozni szeretné az Advanced Micro Devices új CPU-ival.

Ezres tételben a következőképp alakulnak a frissiben bejelentett lapkák árai: a 2800+-os Athlon XP-M 230 dollárba kerül (azaz 50 dollárral többe, mint a hasonló jelölésű, asztali számítógépekbe szánt processzor); a 2000+-os 134, az 1900+-os pedig 123 dolláros áron vehető meg.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle