Connect with us

technokrata

Biztonságot az üzenőprogramoknak!

Dotkom

Biztonságot az üzenőprogramoknak!

A FaceTime nevű, azonnali üzenőszoftver fejlesztéssel foglalkozó cég két termékét is útjára indította, melyek az üzenőprogramok biztonságosságának növelését hivatottak elérni.

Az IM Guardian az azonnali üzenőprogramon (IM) keresztül zajló kommunikációt felügyeli. A vállalati felhasználás terén fontos szabályozni, hogy milyen információk mehetnek át az egyik pontból a másikba – ebben nyújthat segítséget az adminisztrátorok számára a szoftver, mely blokkolhatja a csatornákon nem kívánatos információcserét. Az IM Director a beágyazott logolás lehetőségét adja a vállalati felhasználók kezébe. Emellett archiválási funkciókkal is rendelkezik, illetve különböző biztonsági megoldások segítenek a kommunikáció illetéktelenek elől való elrejtésében.

A fenti két szolgáltatást a FaceTime kifejezetten a vállalatok számára fejlesztette ki. Az azonnali üzenetküldő alkalmazások ugyanis Internet-szerte nagyon népszerűvé váltak – kivéve a vállalati szférát. Ennek elsősorban az ellenőrizhetetlen és nem biztonságos információáramlás az oka – amire választ nyújt a cég két új terméke. A peer to peer alkalmazások pedig elsősorban a gyakran illegális felhasználás és az erőforrások gyors elfogyasztása miatt vannak többnyire tiltólistán a vállalatoknál – ám a FaceTime ezek felett is ellenőrzési jogot ad a cégek vezetőinek kezébe.

˝Ahogy egyre több vállalat fedezi fel az IM és a P2P előnyeit, egyre fontosabbá válik a hálózati adminisztrátorok számára az ezekkel kapcsolatos tudás és irányítás képessége.˝ – mondta Rahul Abhyankar, a FaceTime vezető termékmenedzsere. ˝Ha ellenőrzés nélkül hagyjuk ezen alkalmazásokat, akkor később akár még támadási felületet is nyújthatnak: trójai programok és egyéb kártevők szivároghatnak be a vállalathoz.˝ Arról már nem is beszélve, milyen káros lehet az üzleti információk kikotyogása…

Ettől függetlenül nem lépett a Kánaán mezejére a FaceTime, hiszen ezen a piacon is erős a verseny. Olyan nevekkel kell szembeszállnia a vállalati IM-termékek piacán, mint a Microsoft, az IBM, a Sun, az AOL vagy a Yahoo. Igaz, a cég megállapodást kötött az AOL-lal, a Microsofttal és a Yahoo-val, így a FaceTime biztosítja számukra IM-szolgáltatásaik biztonságát.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle