Connect with us

technokrata

A HP tovább erősít a noteszgépek frontján

Dotkom

A HP tovább erősít a noteszgépek frontján

Az IDC által a világ legnagyobb noteszgép-forgalmazójának tartott HP idén is kétszámjegyű növekedést prognosztizál a hordozható számítógépek értékesítésének terén. Ezzel összhangban új, vállalati piacra szánt modellek is útnak indulnak.

A HP nc4000-es sorozatát kifejezetten a vállalati ügyfelek számára kínálja majd a HP. A vékonyságától és kicsiny méreteitől jellegzetes noteszgép processzora egy Pentium M lehet (1,4 és 1,6 GHz közötti órajelekkel). Kijelzőjének képátlója 12,1 col (maximális felbontás: XGA, azaz 1024×768 pixel), operatív tárának kapacitása pedig 256 vagy 512 MB lehet.

40 GB-os merevlemeze mellett sem floppy drive-ot, sem optikai meghajtót nem találunk a noteszgépben – emellett abban is különleges a HP kínálatában, hogy ez lesz első olyan típus, amelyik a HP és korábbi Compaq noteszgép vonalakat összesíti. Nem ér véget azonban a ritkaságszámba menő technológiák és megoldások alkalmazása, hiszen a HP nc4000-es olyan Ethernet csatolóval lesz felszerelve, mely gigabites adatátviteli sebességet is elérhetővé tesz másodpercenként.

A fentiek mellett egy integrált 56 Kbps-os modem, illetve a nagyobb változatban 802.11a/b/g vezetékmentes hálózati csatlakozást kínáló technológia is megtalálható a notebookban. A Microsoft Windows XP Professional vagy Windows 2000 operációs rendszert is magában hordozó nc4000-es olcsóbb változata 1700 dollár; míg a drágábbik 2050 dollárba kerül.

Fizikai paraméterek

Méret: 27,5x23x2,8 cm
Tömeg: 1,6 kgSzólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle