Connect with us

technokrata

100 millió másolásvédett CD – szegmentálódik a Macrovision

Dotkom

100 millió másolásvédett CD – szegmentálódik a Macrovision

A szórakoztatóipar és a szoftverfejlesztők külön védelmet igényelnek – érvelt a Macrovision, amikor bejelentette cégének kettéosztását. A cég technológiája eddig már több mint 100 millió CD-re került fel.

A digitális jogok kezelésével, illetve annak védelmét biztosító technológiák kifejlesztésével és értékesítésével foglalkozó Macrovision kettéosztotta üzletmenetét: az egyik részleg csak a szórakoztatóipar ˝kegyeit keresi˝, míg a másik a szoftvertermékek védelmének kérdéskörére fog koncentrálni. Az előbbi az Entertrainment Technologies Group nevet kapta, s a SafeDisc technológiával foglalkozik majd, míg az utóbbi, a Software Technologies Group a SafeCast védelmi metódussal kapcsolatos tevékenységek elvégzéséért lesz felelős.

˝Az átszervezéssel fel tudjuk gyorsítani a robosztus másolásvédelmi eljárásaink fejlesztését˝ – mondta Bill Krepick, a cég vezérigazgatója. Szerinte ugyanis a szórakoztatóipar és a szoftverfejlesztéssel foglalkozó közösség eltérő megoldásokat igényel a másolásvédelem terén, így a két részre bontott cég gyorsabban tud reagálni a piaci igények változásaira.

A Macrovisionnél egyúttal közölték azt is, hogy már több mint 100 millió CD került ki a világba, ami a cég technológiáját alkalmazza az illegális másolatok megakadályozása érdekében. Ismeretes, hogy a cég áprilisban még licencelési szerződést is kötött a Microsofttal.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák