Connect with us

technokrata

IntruShield: a behatolás-megelőző alkalmazás 145 %-os megtérülést hozhat

Dotkom

IntruShield: a behatolás-megelőző alkalmazás 145 %-os megtérülést hozhat

A Giga Information Group, a Forrester Research kizárólagos tulajdonában lévő kutatócég elvégezte a világon az első olyan kutatást, amely a behatolás-védelmi és megelőzési (IDS) megoldások összesített gazdasági hatását vizsgálja. A kutatás betekintést nyújt az iparágban telepített IDS megoldások értékébe.

A felmérésben az ügyfelek két fő csoportját vizsgálták. Az első csoportba azok a vállalatok kerültek, ahol az IntruShield telepítése előtt semmilyen IDS megoldást nem használtak, a másodikba azok, ahol a telepítés előtt már volt valamilyen másfajta behatolás-védelmi megoldás. A kutatás eredménye szerint a Network Associates IntruShield IDS rendszerének telepítésével járó gazdasági előny a tőkeköltség 23%-os és a működési költségek 41%-os csökkenéséből, továbbá 33% üzleti előnyből tevődik össze. Átlagos esetben a befektetés tizennégy hónap alatt megtérül. Mindezek az előnyök kézzelfogható, tényeken alapuló érvrendszert kínálnak a pénzügyi és informatikai vezetők számára, akik a behatolás-védelem javításával kívánják javítani üzleti infrastruktúrájuk elérhetőségét és biztonságát.

„A már létező, integrálatlan behatolás-védelmi eszközök továbbfejlesztéséhez képest a megelőzés bevezetése, a pontosság javítása, és az egyedi rendszerelemek számának csökkentése közvetlen hatással van a költségekre.” – kommentálta Michael Rasmussen, a Forrester az „IntruVert IntruShield behatolás-védelmi és megelőzési megoldásának Összesített Gazdasági Hatása” című, 2003 májusában publikált tanulmányt készítő kutatási igazgatója. „Mind az „örökölt”, mind a teljesen új környezetet alkalmazó ügyfelek körében a befektetés pozitív, akár 145%-os megtérülését tapasztaltuk.”

A kutatás kimutatta, hogy az IntruShield következő generációs IDS technológiája, melyet a Network Associates ez év áprilisában vásárolt meg, enyhít az olyan, tipikusan a behatolás-védelmi eszközökkel kapcsolatba hozott problémákon, mint amilyen a számos téves riasztás, a valós támadások elleni védekezés elmulasztása, a helyi rendszerek összehangolásának és skálázásának nehézségei, vagy a magas működési és adminisztratív költségek.

„A napjainkban tapasztalható meggyöngült gazdasági helyzetben nagyon fontos, hogy az ügyfelek olyan megoldást kapjanak, amely egyedülállóan hatékonyan védi az egész rendszert, és amelynek beruházási költségeit a menedzsment szintjén is jóváhagyják, mint szükséges üzletviteli költséget.” – mondta Raj Dhingra, a Network Associates McAfee hálózatvédelmi megoldások részlegének termékmenedzsmentért és termékmarketingért felelős elnök-helyettese. „A Giga felmérése igazolja, hogy az IntruShield megoldás eleget tesz ezeknek a követelményeknek, és ami a legfontosabb, hosszú távon több biztonságra fordítható időt és pénzt takarít meg.”

A tanulmány többek közt az alábbi területeken mutatja ki a szervezeti költségek csökkenthetőségét:

– a több portot figyelő érzékelők csökkentik a szükséges eszközök számát az egész rendszerre telepített IDS megoldás esetében
– a több gigabites teljesítmény lehetővé teszi az aggregációs pontra történő IDS telepítést, így tovább csökken a szükséges érzékelők száma
– alacsonyabb installációs és konfigurációs költségek
– a valósidejű adatbázis-frissítés minimalizálja az IDS eszközök karbantartásának és adminisztrációjának költség és időigényétSzólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle