Connect with us

technokrata

A hacker élőben válaszol

Dotkom

A hacker élőben válaszol

Az elmúlt hetekben egy magyar hacker két nyílt levelet is intézett az internetezőkhöz, melyeket nagy figyelemmel kísért mind a szakma, mind a téma iránt érdeklődő olvasók is. A fiatalember vállalta, hogy online, élőben válaszol a feltett kérdésekre.

A Symantec kerekasztal beszélgetés mellett biztosított lehetőséget az újságírók számára, hogy a továbbra is névtelenségbe burkolózó hacker számára kérdéseket tegyenek fel – a fiatalember ugyanis beleegyezett abba, hogy az IRC segítsége révén ˝interjút˝ adjon.

A közel fél órás beszélgetés alatt kiderült, hogy önmagát mindenképpen a hacker kategóriába (s nem crakernek) sorolja be a h4ck3r nicknevet használó fiatalember. A linuxot alkalmazó hacker nagyobb arányban tört fel nyíltforrású operációs rendszert futtató számítógépeket, mint windowsos PC-ket; bár ez utóbbit könnyebb kicselezni – állította. Fontosnak tartotta egyben azt is megjegyezni, hogy sosem a rombolás vezérelte, csak a figyelemfelkeltés, illetve a tátongó lyukak betömetése.

Az egyéként érettségi előtt álló fiatal a tűzfalakról, a csoportos ˝munkákról˝, az állami szerverek biztonságáról és a tágabb értelemben vett témával foglalkozó médiáról is véleményt alkotott. Aki kíváncsi az eredeti párbeszédre, letöltheti az egészet egyben, a hitelességet egyszerű szöveg helyett sokkal inkább biztosító capture-rel elmentett képek formájában a Terminal Download rovatából.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle