Connect with us

A HP továbbra is stabilan vezet a lemezes adattárolás globális piacán

Dotkom

A HP továbbra is stabilan vezet a lemezes adattárolás globális piacán

Az IDC negyedéves jelentése valamennyi fontosabb háttértár-kategóriában megerősítette a HP első helyét.

A HP tovább őrzi ágazatvezető pozícióját a lemezes adattárolási rendszerekből származó gyári árbevétel terén, és a lemezes háttértárak piacának minden fontosabb szegmensében az első helyen áll, állapította meg az IDC 2003. I. naptári negyedévére vonatkozó, ma kiadott jelentése.

Az összesítést tekintve a HP 26,3 százalékos részesedést tudhat magáénak a lemezes adattárolási rendszerekből származó gyári árbevétel terén, és stabilan őrzi első helyét a külső háttértár-rendszerek piacán. Az IDC arról is beszámolt, hogy a hálózathoz csatolt adattárolási (NAS) termékek szegmensét kivéve a HP vezet a külső RAID-megoldások értékesítésében.

A HP immár harmadik negyedéve töretlenül uralja a nyílt adattárolási hálózatok (SAN-ok) folyamatosan fejlődő piacát. Gyári árbevétel alapján számított 28 százalékos részesedése több mint három százalékponttal múlja felül legközelebbi versenytársa teljesítményét. Az egyes régiókat külön vizsgálva a HP Nyugat-Európában is az élen áll, és a jövőben is lendületes növekedésre és piacrész-bővülésre számíthat.

A HP az első negyedév során tovább szélesítette StorageWorks megoldás-portfolióját és ügyfélkörét. Néhány fontosabb esemény:
• A HP StorageWorks Enterprise Virtual Array 3000 bevezetésével nagyvállalati funkciókat honosított meg a középkategóriás megoldások szegmensében. A vállalat emellett piacra lépett a középkategóriás HP StorageWorks msl6000 és a felső kategóriás esl9000 szalagkönyvtárainak kapacitását és teljesítményét bővítő StorageWorks Ultrium 460 szalagos meghajtókkal.
• A HP az első negyedév során tovább fokozta a HP OpenView Continuous Access Storage Appliance (CASA) költséghatékony, heterogén adatreplikációs és migrációs szolgáltatásainak teljesítményét és skálázhatóságát. A CASA üzletmenet-folytonosság és katasztrófa-elhárítás terén nyújtott előnyeit számos új ügyfél (EnergyUnited, San Juan Unified School District, National Medical Health Card Systems Inc.) tanúsíthatja.
• A HP új rekordot állított fel az adattárolás piacán: Oracle9i adatbázison tartósan elért 3,6 TB/óra szalagos biztonsági másolatkészítési sebessége közel 40 százalékkal meghaladja a korábbi legmagasabb értéket.
• A HP együttműködési képességet vizsgáló konformancia-tesztje az első olyan módszer, amelyet a Storage Networking Industry Association (SNIA) is elfogad a vegyes szállítói környezetben működő termékek SMI-S (Storage Management Interface Specification) megfelelőségének ellenőrzésére.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom