Connect with us

technokrata

A HP rendelkezik a világon a legtöbb tintasugaras felhasználóval

Dotkom

A HP rendelkezik a világon a legtöbb tintasugaras felhasználóval

A HP legyártotta 200 milliomodik tintasugaras nyomtatóját.

Az otthoni nyomtatási és képalkotási megoldások első számú nemzetközi szállítójaként ismert HP átlépte a 200 milliós határt a tintasugaras nyomtatók gyártása terén. Ezzel a HP tudhatja magáénak a világ legnagyobb tintasugaras felhasználói táborát.

A cég alig egy szűk évtizede, 1993 novemberében adta el tízmilliomodik tintasugaras printerét. A gyors növekedés a HP ágazatvezető nyomtatási technológiájára épülő, innovatív és felhasználóbarát termékekkel és felhasználóik elégedettségével magyarázható. A kiváló minőség és megbízhatóság szinonimájává vált HP-márka újabb és újabb híveket hódít. A vállalat számítása szerint a 200 milliomodik tintasugaras nyomtató júniusban talál gazdára.

A HP – ügyfelei változó nyomtatási igényeire reagálva – továbbra is innovatív technológiák és jellemzők bevezetésével vezeti és alakítja a piacot. A HP nyomtatóival, digitális fényképezőgépeivel, tintapatronjaival és HP Premium fotópapírjával például bárki, akár saját otthonában is egyszerűen készíthet a hagyományos fényképekével vetekedő minőségű fotókat.

Az IDC adatai alapján a HP 2002 negyedik negyedévében 58 százalékos darabszám szerinti részesedéssel rendelkezett a tintasugaras eszközök szegmensében. Piacrésze immár harmadik negyedéve folyamatosan emelkedik. Az EMEA-régióban értékesített tintasugaras nyomtatók 44 százaléka a HP logóját viseli. (Gfk adat, 2002. május). A HP Magyarország piaci részesedése ebben a szegmensben 60 százalék feletti.

Magyarországon a HP tintasugaras nyomtatói a 90-es évek eleje óta vannak forgalomban. Az elmúlt öt év eredményeként mintegy 400.000 készülék értékesítésével büszkélkedhet a hazai leányvállalat. A legnépszerűbb a Deskjet 656c nyomtató volt, melyből 70.000 darab talált gazdára.

Jelenleg is igen széles a tintasugaras nyomtatók palettája, s a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően időről időre nagyobb tudású készülékek kerülnek forgalomba. A közeljövőben 5 új tintasugaras nyomtató bemutatását tervezi a cég.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle