Connect with us

technokrata

Víruskereső szoftver miatt összeomló levelezőszerverek

Dotkom

Víruskereső szoftver miatt összeomló levelezőszerverek

A védelmét garantálni hivatott szoftver miatt omolhat össze a Microsoft Exchange.

A Network Associates elismerte, hogy az általa értékesített McAfee GroupShield antivírus szoftver 5.2-es változata miatt az Exchange 2000-es szerverek hajlamosak összeomlást produkálni. A cég szerint négy felhasználó vált érintetté az esetben – összesen öten fedezték fel a hibát, ám az utolsó cégnél nem következett be a probléma.

Már januárban elkészült a hibára gyógyírt jelentő javítás (Hotfix 2), mondta a Network Associates képviselője, de ezt számos cég nem töltötte le és nem telepítette fel. Ennek következtében egyáltalán nem meglepő, hogy még mindig okoznak egyes GroupShield alkalmazások rendszerösszeomlást. Ez egyébként akkor fordulhat elő, amikor egy speciális e-mail üzenet érkezik az Exchange szerverhez.

Vincent Gulotto, az NA antivírus csoportjának elnöke nem tudta megmondani, mi okozhatta a már hónapokkal ezelőtt ismertté vált probléma kritikussá válását. ˝Úgy véljük, hogy valaki most bukkanhatott rá erre a sérülékenységre (és ezt kihasználó e-maileket küldött el, hogy a hiba jelentette lehetőségekkel élhessen).˝ – mondta Gulotto. ˝Ám az is lehet, hogy ezen a héten kerültek olyan spamek továbbításra, amelyek akarva-akaratlanul is tartalmazzák azt a speciális karaktersorozatot, ami a hibához vezet.˝Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák