Connect with us

Hirdetés

technokrata

Centrino-s noteszgép az Acertől, 1000 dollár alatt

Dotkom

Centrino-s noteszgép az Acertől, 1000 dollár alatt

A hamarosan megjelenő, Centrino technológiával felszerelt számítógépek között igencsak olcsónak számító új Acer notebook a legnagyobbak közé emelheti a céget.

Az Acer bejelentette, hogy egy olyan, Centrino alapokra építkező noteszgépet fog megjelentetni a piacon, melynek legfontosabb jellemzője a szokatlanul alacsony ár lesz. Igaz, hogy az Intel legújabb mobiltechnológiája még csak alig három hónapja van a piacon, de a Pentium M processzorral ellátott hordozható PC-k legolcsóbbja is 1300 dollár körüli áron kerül forgalomba – s nem ritkák a 2000 dolláros határt ostromló változatok sem.

Éppen ezért meghökkentő az Acer bejelentése – a gyártó célját az Intel együttműködésével éri el (ez akár komoly piaci részesedés-bővülést is jelenthet majd az Acernek). A The Economic News értesülései szerint a két cég közötti együttműködés ˝csak˝ a noteszgép belsejére terjed ki, míg a desingért a Compal lesz a felelős. Az Acer továbbá bejelentette azt is, a TravelMate noteszgépekhez már a jövőhéten csatlakozik egy újabb típus.

Mi előnye származik az Intelnek az Acerrel való együttműködéséből? A chipgyártó szeretné a Centrino-s noteszgépeket minél hamarabb elterjeszteni a mainstream piacon – ez pedig az Acer segítségével relatíve rövid idő alatt kivitelezhető.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés