Connect with us

technokrata

Bíróság előtt a japán megahacker

Dotkom

Bíróság előtt a japán megahacker

A külföldi sajtó nemes egyszerűséggel csak megahackernek nevezi azt a tizenöt éves japán fiút, aki több mint 23 országban tette le kezének nyomát, száznál is több website-ot törvén fel.

A japán tinédzser összesen 140 website-ot tört fel, mielőtt kézre kerítették volna a hatóságok. A tizenöt éves fiú többnyire az Iraki háború elleni tiltakozásának biztosított nyilvánosságot a webhelyek feltörésével. A Shizuoka megyében élő tinédzser nem válogatott a célpontok között: cégek, kormányzatok és oktatási intézmények website-jai egyaránt szenvedélyének áldozatává váltak – adta hírül a The Japan Times.

Nem egyedül végezte tevékenységét, a jelentések szerint egy barátja segédkezett a fiatal cyberbűnözőnek. Tavaly novemberben láttak neki egy PC és egy, az Interwebről letöltött program használatával a háborúellenes üzenetek terjesztésének – ami a tokiói ügyészségnél végződött. A rendőrség egyébként pont az Interweben végzet kutatása nyomán bukkant rá a magát Sunakuzira néven illető japán tinédzserre.

Mindenesetre a fiú számára korántsem olyan nagyok a várható következmények, mint amik például az Egyesült Államokban vártak volna rá, ha ott tartóztatják le. A japán törvények ugyanis nem olyan szigorúak, ráadásul a távol-keleti országban még – büntetőjogi szempontból – kiskorúnak számít a tinédzser.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek