Connect with us

Hirdetés

technokrata

Le a kábelekkel!

Dotkom

Le a kábelekkel!

Az angolok asztalán lévő káosz évi 694 millió óra veszteséget jelent az angol üzleti életnek. Ám egy rendezetlen asztal nemcsak a termelékenységet csökkenti és balesetet okozhat, de nagy befolyása van a tulajdonos kedvére és általános közérzetére is.

A Logitech legújabb kutatásai szerint egy átlag angol irodai alkalmazott évente nagyjából egy hetet tölt az asztalán uralkodó káosz megszüntetésével. Ez összesen 694 millió munkaóra veszteséget jelent az angol üzleti életben.

A rendezetlen asztalok egyik legnagyobb oka a végtelen telefon kábelek és a számítógépekből kijövő vezetékek, mint például a számítógép kiegészítők, az egér és a billentyűzet kábelei. A felmérés kimutatta, hogy egy átlag angol asztalán több mint két méter látható kábel van.

A felesleges kábelek nemcsak, hogy csúnyák és befolyásolják az eredményességet, de balesetet is okoznak az alkalmazott asztala körül. A felmérések szerint az angolok közel fele szenvedett már munkahelyi balesetet anélkül, hogy elhagyták volna asztalukat.
A leggyakoribb sérülések és balesetek, melyek az asztal körül felmerülnek:
• Vezetékek által felborult és ölbe hullott kávéscsészék
• Asztal elhagyásánál feltartó vezetékek
• Elektromos szerkezetekbe borult vizespoharak

A felmérést 16 európai országban végezték el, és kiderült, hogy az angolok és a portugálok szégyellik leginkább asztalaikat. A legrendezettebb asztalaik a németeknek és a dánoknak van.

Depresszió az asztal körül
Egy rendezetlen asztal nemcsak a termelékenységet csökkenti és balesetet okozhat, de nagy befolyása van a tulajdonos kedvére és általános közérzetére is. Az angolok körülbelül kétharmada szégyelli asztalát, nyomasztva érzik magukat a káosz miatt, és úgy gondolják, hatékonyabban tudnának dolgozni, ha kevesebb kábel lenne körülöttük.

Törvényszerűen azok a dolgozók, akiknek kevesebb kábel van az asztaluk körül büszkék munkakörnyezetükre, ellentétben azokkal, akiket nyomaszt környezetük a rengetek kábel és vezeték miatt.

A Systems Concepts, Európa egyik vezető ergonómiai tanácsadó vállalata szerint az egyén asztalának környezete fontos szerepet játszik az egyén boldogsága és munkahelyi teljesítménye tekintetében.

„Itt a ideje, hogy valaki szembeszálljon a számítógépekkel, melyek teljesen elfoglalják asztalainkat. Sokkal nehezebb hatékonyan és kényelmesen dolgozni egy rendetlen asztalon” – mondta Tom Stewart a System Concepts vezérigazgatója. „Egyáltalán nem vagyok meglepve a Logitech eredményein. Régen azt gondoltuk, hogy ha a számítógépek mérete egyre kisebb lesz, úgy egyre több hely jut majd az embereknek. Sajnos hajlamosak vagyunk a szabad helyet kitölteni még több technológiai termékkel és ugyanolyan alkalmatlan, kényelmetlen munkakörnyezetben maradunk. Bármi, ami segíthet asztalunk rendben tartásában, hatással van a termelékenységre, növeli a kényelmet és a közérzetet.”

Vezetékvágás
A Logitech felmérései szerint az angol emberek közel egynegyede mindennél jobban szeretné munkakörnyezetében meglévő eszközeit lecserélni vezeték nélküli egérre és billentyűzetre.

„A felmérésből tisztán látható, hogy a kaotikus munkakörnyezet nemcsak a termelékenységet csökkenti, de hatással lehet a morálra is. Itt az idő, hogy háborút indítsunk a kábeles asztalok ellen.” – mondta Katharina Tarmann-Dröscher, Kelet-Európai Country Manager.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés