Connect with us

technokrata

Le a kábelekkel!

Dotkom

Le a kábelekkel!

Az angolok asztalán lévő káosz évi 694 millió óra veszteséget jelent az angol üzleti életnek. Ám egy rendezetlen asztal nemcsak a termelékenységet csökkenti és balesetet okozhat, de nagy befolyása van a tulajdonos kedvére és általános közérzetére is.

A Logitech legújabb kutatásai szerint egy átlag angol irodai alkalmazott évente nagyjából egy hetet tölt az asztalán uralkodó káosz megszüntetésével. Ez összesen 694 millió munkaóra veszteséget jelent az angol üzleti életben.

A rendezetlen asztalok egyik legnagyobb oka a végtelen telefon kábelek és a számítógépekből kijövő vezetékek, mint például a számítógép kiegészítők, az egér és a billentyűzet kábelei. A felmérés kimutatta, hogy egy átlag angol asztalán több mint két méter látható kábel van.

A felesleges kábelek nemcsak, hogy csúnyák és befolyásolják az eredményességet, de balesetet is okoznak az alkalmazott asztala körül. A felmérések szerint az angolok közel fele szenvedett már munkahelyi balesetet anélkül, hogy elhagyták volna asztalukat.
A leggyakoribb sérülések és balesetek, melyek az asztal körül felmerülnek:
• Vezetékek által felborult és ölbe hullott kávéscsészék
• Asztal elhagyásánál feltartó vezetékek
• Elektromos szerkezetekbe borult vizespoharak

A felmérést 16 európai országban végezték el, és kiderült, hogy az angolok és a portugálok szégyellik leginkább asztalaikat. A legrendezettebb asztalaik a németeknek és a dánoknak van.

Depresszió az asztal körül
Egy rendezetlen asztal nemcsak a termelékenységet csökkenti és balesetet okozhat, de nagy befolyása van a tulajdonos kedvére és általános közérzetére is. Az angolok körülbelül kétharmada szégyelli asztalát, nyomasztva érzik magukat a káosz miatt, és úgy gondolják, hatékonyabban tudnának dolgozni, ha kevesebb kábel lenne körülöttük.

Törvényszerűen azok a dolgozók, akiknek kevesebb kábel van az asztaluk körül büszkék munkakörnyezetükre, ellentétben azokkal, akiket nyomaszt környezetük a rengetek kábel és vezeték miatt.

A Systems Concepts, Európa egyik vezető ergonómiai tanácsadó vállalata szerint az egyén asztalának környezete fontos szerepet játszik az egyén boldogsága és munkahelyi teljesítménye tekintetében.

„Itt a ideje, hogy valaki szembeszálljon a számítógépekkel, melyek teljesen elfoglalják asztalainkat. Sokkal nehezebb hatékonyan és kényelmesen dolgozni egy rendetlen asztalon” – mondta Tom Stewart a System Concepts vezérigazgatója. „Egyáltalán nem vagyok meglepve a Logitech eredményein. Régen azt gondoltuk, hogy ha a számítógépek mérete egyre kisebb lesz, úgy egyre több hely jut majd az embereknek. Sajnos hajlamosak vagyunk a szabad helyet kitölteni még több technológiai termékkel és ugyanolyan alkalmatlan, kényelmetlen munkakörnyezetben maradunk. Bármi, ami segíthet asztalunk rendben tartásában, hatással van a termelékenységre, növeli a kényelmet és a közérzetet.”

Vezetékvágás
A Logitech felmérései szerint az angol emberek közel egynegyede mindennél jobban szeretné munkakörnyezetében meglévő eszközeit lecserélni vezeték nélküli egérre és billentyűzetre.

„A felmérésből tisztán látható, hogy a kaotikus munkakörnyezet nemcsak a termelékenységet csökkenti, de hatással lehet a morálra is. Itt az idő, hogy háborút indítsunk a kábeles asztalok ellen.” – mondta Katharina Tarmann-Dröscher, Kelet-Európai Country Manager.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle