Connect with us

technokrata

TV-műsorok rögzítése noteszgéppel

Dotkom

TV-műsorok rögzítése noteszgéppel

A Sony legújabb, nyári Vaio modelljei közül az egyiket kifejezetten arra tervezték, hogy televíziós adásokat rögzítsen, illetve játsszon le újra.

A Vaio PCG-GRT190G típusjelzést kapott noteszgép egyelőre még nem jelent meg, de a következő hónapban már piacra kerül. Érdekessége, hogy az eddig jobbára az asztali számítógépek környezetében tartott digitális videorögzítés lehetősége megjelenik a hordozható számítógépben is. Elemzők – és a Sony – várakozása szerint ezzel a noteszgéppel képes lesz olyan leendő vásárlókat toborozni, akik igénylik az extra szolgáltatást – azaz hajlandóak mélyen a pénztárcájukba nyúlni.

Mi kell egy ilyen funkció élvezhető biztosításához? Először is egy nagy teljesítményű processzor – a videofolyam rögzítése, feldolgozása ugyanis nagy számítási teljesítményt igényel. Erről egy 2,8 GHz-es asztali Pentium 4-es processzor gondoskodik. Szintén létfeltétel a nagy operatív tár, amit 512 MB-nyi SDRAM képvisel majd.

Az sem mindegy, hogy mekkora kijelzőn nézi vissza a felhasználó a rögzített műsort – nos, az új Vaio noteszgép esetében erre sem lehet panasz. A kijelző képátlója 16 colos lesz, így az aktívmátrixos LCD kielégítő látványt ígér. Természetesen szükség lesz emellett egy (a noteszgépek tekintetében) nagynak számító háttértárra is: merevlemezének kapacitása 60 GB lesz. Optikai meghajtója igazi unikum: képes írni a DVD-k szinte mindegyikét (DVD+/-RW).

Természetesen fel lesz készítve a notebook a szükséges (zene- fotó- és videoszerkesztés) szoftverekkel is. A fentiekből láthatóan ára igen borsos lesz: 2500 dolláros ár környékén lehet majd megvásárolni.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák