Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Microsoft a víruskeresők terén fog újabb háborút kirobbantani?!

Dotkom

A Microsoft a víruskeresők terén fog újabb háborút kirobbantani?!

A redmondi gigász megszerezte a GeCAD nevű romániai antivírus technológiákat fejlesztő céget annak érdekében, hogy tovább fejlessze a Windows platform biztonságosságát. Ez azonban könnyen a böngészőháborúhoz hasonló állapotokhoz vezethet – vélik egyes elemzők…

A megállapodás értelmében – melynek anyagi részleteit nem hozták nyilvánosságra – a Microsoft fejlesztőgárdája egy antivírus szakértőkből álló csapattal gazdagodik. Ennek révén megnyílik a lehetősége annak, hogy a Microsoft termékekben szerte vírusellenes rendszerek kerüljenek bevezetésre – mondta Redmond egy képviselője. A 100 főből álló cég biztonsági szakértőinek egy része abban is segítséget nyújt, hogy a Windows jobban együttműködhessen a harmadik felek által készített antivírus termékekkel.

Egyes elemzők szerint ez azonban olyan következményekkel járhat, mint annak idején a böngészőháború kirobbantása. Talán mindenki emlékszik még arra, amikor a Netscape browsere uralta a piacot – egészen addig a pillanatig, amíg a Microsoft bele nem integrálta operációs rendszerébe az Internet Explorert. Mára a Netscape részesedése a böngészők terén nem éri el az 5 százalékot. Jelen esetben értelemszerűen a legnagyobb versenytársak a vírusellenes és behatolásvédelmi technológiákat fejlesztő cégek lesznek, például a Network Associates és Symantec.

A Microsoft annak ellenére, hogy megszerezte a GeCAD által létrehozott szellemi jogokat, azok továbbfejlesztését különálló termékekben nem folytatja. A pénzügyi részletekkel egyetemben azt szintén nem hozta nyilvánosságra, hogy a román cég alkalmazottai közül mennyit fog átvenni saját csapatába. Az akvizíciót viszont egy olyan jelnek értékelték, mely azt mutatja, hogy a Microsoft nagyobb jelenlétre törekszik (szoftverfejlesztés terén) Európában.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés