Connect with us

Új Toshiba noteszgép a legalacsonyabb árkategóriába

Dotkom

Új Toshiba noteszgép a legalacsonyabb árkategóriába

A Toshiba is kirukkolt egy olyan noteszgéppel, amit kifejezetten azoknak szánnak, akiknek csak kevés pénzük van egy notebookra – ám mégis új mobil számítógépet szeretnének.

A Satellite A 15 sorozat noteszgépeiben több téren is igyekezett a forgalmazó leszorítani a költségeket, hogy alacsony áron tudja értékesíteni a hordozható számítógépet. Ennek egyik fontos eszköze a processzor jó megválasztása volt: a noteszgépbe egy 2 GHz-es Celeron CPU került.

A látvány terén azonban nem kötött kompromisszumot a Toshiba, hiszen maximálisan 1024×768-as felbontásra képes TFT LCD-je az egyre divatosabb 15 colos képátlóval rendelkezik. Grafikus vezérlője azonban az alaplapra integrált Intel GPU lett, mely az operatív tárból csippent le magának 32 MB memóriát – tehát eget rengető 3D-s teljesítményre senki ne számítson. Ha már memória: az A 15-ös sorozat tagjai 256 MB-nyi PC2100-as SDRAM-ot foglalnak magukba.

30 GB-os kapacitással bír a percenként 4200 fordulatra képes lemezekkel és mechanikával rendelkező merevlemez. Optikai meghajtója DVD-k és CD-k olvasására egyaránt képes, ez utóbbi médiát írni is tudja. Ezen felül rendelkezik egy 10/100 Mbps-os integrált Ethernet vezérlővel, egy szintén integrált 56 KBps-os modemmel, 3 USB 2.0-s porttal valamint egy párhuzamos porttal.

Üzemidő tekintetében nem jeleskedik az eszköz, hiszen maximálisan 3 órányi folyamatos működést ígér a forgalmazó. A nagy akkumulátor hiánya mellett az operációs rendszeren is igyekezett spórolni a Toshiba: a noteszgépek zömén futó Windows XP olcsóbb változata, a Home Edition fut. Cserébe még felfért a Microsoft Works is a Satellite ezen típusára, melynek ára 1050 dollár.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom