Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új Toshiba noteszgép a legalacsonyabb árkategóriába

Dotkom

Új Toshiba noteszgép a legalacsonyabb árkategóriába

A Toshiba is kirukkolt egy olyan noteszgéppel, amit kifejezetten azoknak szánnak, akiknek csak kevés pénzük van egy notebookra – ám mégis új mobil számítógépet szeretnének.

A Satellite A 15 sorozat noteszgépeiben több téren is igyekezett a forgalmazó leszorítani a költségeket, hogy alacsony áron tudja értékesíteni a hordozható számítógépet. Ennek egyik fontos eszköze a processzor jó megválasztása volt: a noteszgépbe egy 2 GHz-es Celeron CPU került.

A látvány terén azonban nem kötött kompromisszumot a Toshiba, hiszen maximálisan 1024×768-as felbontásra képes TFT LCD-je az egyre divatosabb 15 colos képátlóval rendelkezik. Grafikus vezérlője azonban az alaplapra integrált Intel GPU lett, mely az operatív tárból csippent le magának 32 MB memóriát – tehát eget rengető 3D-s teljesítményre senki ne számítson. Ha már memória: az A 15-ös sorozat tagjai 256 MB-nyi PC2100-as SDRAM-ot foglalnak magukba.

30 GB-os kapacitással bír a percenként 4200 fordulatra képes lemezekkel és mechanikával rendelkező merevlemez. Optikai meghajtója DVD-k és CD-k olvasására egyaránt képes, ez utóbbi médiát írni is tudja. Ezen felül rendelkezik egy 10/100 Mbps-os integrált Ethernet vezérlővel, egy szintén integrált 56 KBps-os modemmel, 3 USB 2.0-s porttal valamint egy párhuzamos porttal.

Üzemidő tekintetében nem jeleskedik az eszköz, hiszen maximálisan 3 órányi folyamatos működést ígér a forgalmazó. A nagy akkumulátor hiánya mellett az operációs rendszeren is igyekezett spórolni a Toshiba: a noteszgépek zömén futó Windows XP olcsóbb változata, a Home Edition fut. Cserébe még felfért a Microsoft Works is a Satellite ezen típusára, melynek ára 1050 dollár.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés