Connect with us

Hirdetés

technokrata

Publikálni fogják az idei év legveszélyesebb férgének kódját?

Dotkom

Publikálni fogják az idei év legveszélyesebb férgének kódját?

A januárban az Internet adatforgalmában globális lassulást, tízmillió dolláros károkat okozó Slammer féreg kódja a nyilvánosság elé kerül?

A neves Wired magazin tervei szerint publikálni kívánja a Slammer (más néven SQLworm) néven ismertté vált féreg forráskódját. Ez mindenképp felveti azt a kérdést, hogy mi lesz ennek az eredménye: a cikk közreadása további támadásokat okoz-e majd, avagy segít a potenciális áldozatok számára a fenyegetések elleni felkészülésben?

A júliusi Wiredben megjelentetni tervezett leírás részleteket közöl arról, hogyan működik a Slammer – a féreg, amely január 25-i terjedését követően ATM automaták ezreit fagyasztotta le az USA-ban, Internet-szolgáltatókat bénított meg és érezhetően lelassította az internetes adatforgalmat. Többek között a Slammer forráskódját is ismertetni kívánja a cikk.

˝Mindenképpen meg kell jegyeznünk, hogy az embereknek nincsen szüksége arra, hogy a Wiredet olvasgassák, ha hasonló fenyegetéssel szeretnék elárasztani az Internetet.˝ – monda Blaise Zerega, a Wired magazin szerkesztője, védve a mundér becsületét. ˝Azon emberek viszont olvassák az újságot, akik abban a pozíciókban vannak, melyekben meg lehet(ne) akadályozni a hasonló események ilyen széleskörű elterjedését. ˝Úgy gondoljuk, hogy itt az ideje rávilágítani a problémára – a cikket a világ felébresztésének szánjuk.˝ – folytatta Zerega.

Maga a Slammer egyébként még olyan vállalatokat is meglepett, mint a Microsoft – a szoftverfejlesztő belső hálózatán is terjedt a féreg, annyira nem voltak felkészülve egy ilyen veszélyre. Pedig a biztonsági hiányosság, melyet kihasznált a kártevő szaporodása érdekében, már több mint fél éve ismert volt akkor, s patch is készült rá – ám sokan nem telepítették fel.

A kártevő okozta problémák nagysága a kapcsolódó hírek mennyiségéből is lemérhető – mindenkinek kellemes kattintgatást a ˝nosztalgiázáshoz˝.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés