Connect with us

Hirdetés

technokrata

2 GHz-es CPU-val bíró notebook, már 150 ezer forint környékén

Dotkom

2 GHz-es CPU-val bíró notebook, már 150 ezer forint környékén

Az árharc korábban sosem látott mélységekbe süllyesztette egyes noteszgépek árait: dollárból átszámolva már körülbelül 150 ezer forintos áron is lehet olyan notebookot kapni, amelyben egy 2 GHz-es Intel Celeron processzor teljesít.

A Winbook (az internetes vásárlás esetén járó visszatérítéssel együtt) 700 dollárért kínálja mobil számítógépét, alaposan alávágva a többi forgalmazónak. Ilyen alacsony árért persze ne is várjon a vásárló csodát, ám amit kap a pénzéért, az bőven megfelel az átlagos igényeknek.

Egy 2 GHz-es órajellel bíró Celeron processzor került a J4 730-as típusú Winbook noteszgépbe. 14,1 colos LCD-vel szerelték fel, operatív tárának kapacitása pedig 256 MB. Háttértára egy 20 GB-os merevlemez, optikai meghajtó gyanánt pedig egy DVD-k olvasására is képes drive-ot tartalmaz az eszköz.

Meglepő, hogy a jobban felszerelt változat ára is egészen barátságos, azaz bőven 1000 dollár alatt marad: 800 amerikai zöldhasút kell annak kiadnia, aki egy 15 colos kijelzővel felszerelt noteszgépet szeretne magáénak tudni. Ebben nagyobb kapacitású merevlemez dolgozik (30 GB), illetve optikai meghajtója képes CD-k írására is (a CD és a DVD olvasása mellett).

Az árversenynek köszönhetően az USA-ban már elmúltak azok az idők, amikor az ezer dolláros noteszgépek voltak a legolcsóbb modellek. Az ismertebb nevek (Toshiba, Dell stb.) is rendelkeznek olyan notebookokkal, melyeknek árai már csak három számjegyűek (amerikai dollárban, természetesen).



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés