Connect with us

Támadnak a csehek – a Cesky Telecom észrevétlenül Közép-Európa egyik legjelentősebb szolgáltatójává

Dotkom

Támadnak a csehek – a Cesky Telecom észrevétlenül Közép-Európa egyik legjelentősebb szolgáltatójává

A Cesky Telecom megveszi az Eurotelt.

A Cesky Telecom távközlési vállalat megállapodott az Eurotel másik két szakmai befektetőjével, AT and T Wireless és a Verizon Communications céggel, hogy megvásárolja tőlük a cseh Eurotel mobilszolgáltatóban lévő 49 százalékos részesedésüket.

A Cesky Telecom abban a furcsa helyzetben van, hogy többségi tulajdonos (51 százalékot birtokol az Eurotelben) létére nincs szavazati joga. A maradék 49 százalékon egyenlő arányban osztozik az amerikai Verizon Communications Atlantic West és az AT and T Wireless.

Megbízható források szerint az ár jóval alacsonyabb lesz a korábban közölt 1,285 milliárd dollárnál. Ennek oka, hogy az Eurotel a tranzakció előtt magas osztalékot akar kifizetni a részvényeseknek.

A hír hatására emelkedni kezdett a jelenleg még állami tulajdonban levő Cesky Telecom értékpapírjainak árfolyama. A cseh vezető telekommunikációs vállalat az ország területén 27.000 km optikai kábellel rendelkezik, emellett 3,7 millió vezetékes telefont üzemeltet.

Apróbb lépéseivel a Cesky Telecom észrevétlenül Közép-Európa egyik legjelentősebb szolgáltatójává válik. A régió egyre több országban kínálja alternatív vezetékes telefonszolgáltatását, s év végére már hazánkba is betör a legnagyobb cseh telekommunikációs cég.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom