Connect with us

technokrata

Eladás előtt a Corel

Dotkom

Eladás előtt a Corel

A kanadai szövegszerkesztő- és grafikai programokat gyártó Corel hamarosan amerikai kézbe kerül.

A kanadai székhelyű, Magyarországon leginkább a Corel Draw és Wordperfect alkalmazásairól ismert Corel nemsokára amerikai kézbe kerülhet. A cég csütörtök délután tartott sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy “nagyon nagy valószínűséggel” egyezségre jutnak a kaliforniai székhelyű Vector Capital befektetési céggel. A vásárlás összege még nem került nyilvánosságra, azonban feltehetőleg valamivel a Corel által kívánt 1,10 dolláros részvényenkénti ár alatt lesz. A tranzakciót a Corel igazgatótanácsa támogatja.

A Vector Capital 2003. márciusában már megvásárolt 22,9 millió elsőbbségi Corel részvényt a Microsofttól, ezzel jelenleg 20%-os részesedéssel rendelkezik a kanadai cégben. A Corel akkori sajtóközleménye szerint készek a cég teljes eladására, amennyiben az eladási ár 127,4 millió dollár vagy 1,10 dolláros részvényenkénti érték felett van.

A tegnapi bejelentés után a Corel részvény 1,17 dollárra emelkedett (csaknem 10%-ot), majd újra zuhanásnak indult és tőzsdezáráskor 95 centen állt meg.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom