Connect with us

technokrata

WSTS: lefelé módosított lapkakeresleti prognózis

Dotkom

WSTS: lefelé módosított lapkakeresleti prognózis

A World Semiconductor Trade Statistics adatai szerint a félvezetők világpiaci értékesítése idén 11,5 százalékkal emelkedik.

A világgazdaság vontatott javulására való tekintettel lefelé módosította az idei és a jövő éve vonatkozó memórialapka-eladási előrejelzését a World Semiconductor Trade Statistics (WSTS).

Az iparági szövetség prognózisa szerint az idén a világ félvezetőgyártóinak forgalma 11,5 százalékkal 156,9 milliárd dollárra emelkedik majd. Mindezt annak ellenére tartják valószínűnek, hogy az idei első negyedévben a lapkapiac forgalma világszerte 3,2 százalékkal volt kisebb a tavalyi első negyedévhez képest.

Az idei év fennmaradó negyedéveire 2,4 százalékos, 8 százalékos és 6,8 százalékos növekedést tartanak valószínűnek az elemzők. A 2003-as évre a WSTS 18,4 százalékos forgalomnövekedést jósol, 2005-re 7,9 százalékkal bővülést, 2006-ban pedig 3,7 százalékkal visszaesést tartanak valószínűnek a szövetség szakemberei.

A tavalyi év során félvezetők eladásai csupán 1,3 százalékkal emelkedtek világszerte, összesen 140,7 milliárd dollárra.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle