Connect with us

technokrata

Internetes támadások: a Windows ellenállóbb, mint a Linux

Dotkom

Internetes támadások: a Windows ellenállóbb, mint a Linux

Egy brit IT-biztonságtechnikával foglalkozó cég felmérése szerint az utóbbi időben a Linuxok kevésbé bizonyultak biztonságos operációs rendszernek az internetes fenyegetésekkel szemben, mint a Windowsok.

Az Egyesült Királyságbeli Mi2g cég elvégzett egy felmérést, mely az év utolsó három hónapjának eseményeit vizsgálta. Úgy találták, hogy Windows alapú szerverek rugalmasabban vették az akadályokat a márciustól májusig tartó időszak alatt, mint a Linux operációs rendszert alkalmazó számítógépek. A biztonságtechnikai cég a vállalati és kormányzati rendszereket vizsgálta.

A Linuxokat ért támadások jelentős részéért a nem megfelelően bekonfigurált rendszerek tehetők felelősségre, valamint az úgynevezett trustworthy kezdeményezés hiányával okolták az elemzést készítők a nyíltforrású operációs rendszerek rossz teljesítményét. Emellett nagyban hozzájárult az olcsóságra való törekvés hátulütője, azaz a technikai támogatás hiánya.

Csak májusban 19.208 sikeres behatolásról tettek jelentést, melyek linuxos OS-eket érintettek – ezzel szemben a Microsoft Windowst futtató szerverek ˝csak˝ 3801 behatolást szenvedtek el ugyanezen időszak alatt. 2003 egyébként is e tekintetben a legrosszabb évnek ígérkezik, hiszen az eddig eltelt szűk fél év alatt összesen 91.088 sikeres támadást regisztráltak online szerverek ellen, míg a teljes tavalyi év során ennek száma ˝mindössze˝ 87.525 volt. A leginkább támadott helyek egyébként az USA-ban és Nagy Britanniában vannak, amely visszavezethető az iraki konfliktusra is.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle