Connect with us

technokrata

HP: a globális szerverpiac élén

Dotkom

HP: a globális szerverpiac élén

A HP összesített árbevétel alapján elért 27,9 százalékos részesedésével az első helyre lépett elő a globális szerverpiacon 2003 első negyedévében.

Az IDC által közzétett adatok szerint a HP 2,1 százalékkal növelte szerverpiaci részesedését az előző három hónaphoz, azaz 2002 negyedik negyedévéhez képest.

A HP Magyarország is hasonló helyezéssel büszkélkedhet: a hazai szerverpiac vezető szereplője (a UNIX-szerverek piacán is).

A HP továbbra is széles szerverportfolióval segíti a nagyvállalatok működését. Termékeinek piaci sikerét az alábbi eredmények is alátámasztják:
• A HP megosztott első helyen végzett összesített UNIX szerver-árbevétel szempontjából, és ezzel immár harmadik negyedéve őrzi vezető pozícióját a felső kategóriás (500.000 dollár feletti árú) nagyvállalati UNIX-szerverek szegmensében az IDC új szerver-besorolása szerint. A HP felső kategóriás UNIX-szegmensben elért sikere főként a HP Superdome nemzetközi népszerűségének köszönhető.
• A ProLiant szerverek iránt megnyilvánuló élénk globális keresletből eredően továbbra is a HP áll az első helyen összesített árbevétel alapján a Windows-szerverek szegmensében.
• Ismét a HP végzett az élen Linux-rendszerekből szerzett árbevétel szerint. A HP a Linux x86 szegmensben is megőrizte első helyét, és mind árbevétel, mind pedig értékesített darabszám szempontjából sikerült növelnie részesedését a negyedév során.

„Hűséges ügyfeleinknek, nagyszerű portfoliónknak és folyamatos újításainknak köszönhetően ma már cégünk a világ legnépszerűbb szerverszállítója” – nyilatkozta Peter Blackmore, a HP Enterprise Systems Group elnökhelyettese. „A HP oprendszer-támogatási stratégiája egyedülálló a piacon, és az is egyértelmű, hogy ügyfeleink egyre nagyobb számban alkalmazzák vállalatunk Adaptive Enterprise modelljét.”

***

Az IDC új szerver-rendszertana az alábbi ársávok szerint csoportosítja a szervereket: <25.000 USD: volumen-szerverek, 25.000–500.000 USD: középkategóriás nagyvállalati szerverek, > 500.000 USD: felső kategóriás nagyvállalati szerverek.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle