Connect with us

technokrata

A szoftvergazdálkodás előnyei – hogyan látja a Microsoft?

Dotkom

A szoftvergazdálkodás előnyei – hogyan látja a Microsoft?

Költséghatékonyság, technológiai változások követése, hatékony munkakörnyezet, döntés a megfelelő beruházásról, járulékos gazdasági előnyök, fejlődés és növekedés jellemzi a szoftvergazdálkodást.

A szoftvergazdálkodás folyamatos működtetése egy vállalat életében legalább annyi előnnyel jár, mint amennyi kockázatot jelenthet, ha a szoftvergazdálkodás bevezetésének döntését a vállalat vezetősége halogatja.

Egy vállalat életében a folyamatos, naprakész szoftvergazdálkodás legfontosabb előnyei:

1. Költséghatékonyság
A naprakész szoftvernyilvántartás segíthet gyors döntéseket hozni, átlátni, hogy az adott vállalatnak mely szoftverekre van valójában szüksége, és melyekre nincs. Segíthet rávilágítani és kihasználni a mennyiségi licenc kedvezmények által nyújtott előnyöket, és döntéseket hozni a szoftverek leghatékonyabb alkalmazásáról a vállalaton belül

2. Technológiai változások követése
A megfelelő szoftvernyilvántartás és gazdálkodás segíthet a vállalat szoftver igényeinek gyors felmérésében és a megfelelő technológia kiválasztásában. Így gyorsan és biztosan dönthet a vállalat vezetése a szükséges beruházásokról, hogy üzleti céljai eléréséhez ezúton is hozzásegítse cégét.

3. Hatékony munkakörnyezet
Azoknál a vállalatoknál, ahol a technológia mindenfajta kontrol nélkül ’burjánozhat’, számos különböző típusú szoftver platform és verzió lehet jelen, mely kommunikációs, kompatibilitási és együttműködési problémákhoz vezethet. A szoftverek megfelelő nyilvántartásával és a szoftvergazdálkodás bevezetésével ez a probléma kezelhető, a szükséges platform meghatározható, a hatékonyság növelhető.

4. Döntés a megfelelő beruházásról
A szoftvergazdálkodás naprakész rendszere segítségével könnyen és gyorsan dönthet a vállalat a szükséges szoftver beruházások esedékességéről. Azt is könnyű így eldönteni, hogy a vállalat mely részének van valójában szüksége szoftverfrissítésre vagy új verziójú programokra.

5. Járulékos gazdasági előnyök
A szoftver gazdálkodás bevezetésével naprakész legalitási helyzetjelentést kaphat vállalatáról. A legális szoftverek felhasználási arányának növekedése nagyban hozzájárul a nemzetgazdaság növekedéséhez, nőnek az adóbevételek, új munkahelyek jöhetnek létre. Ennek a folyamatnak hatását az egyes ember is megérzi.

6. Fejlődés és növekedés
Az informatika a gazdaság egyik legerősebb iparága. Ezen ágazat szellemi tulajdonának védelme segíti a fejlődést és növekedést, és ez által a gazdaság egészének növekedéséhez is hozzájárul.

A Microsoft Magyarország nemcsak a felhasználók figyelmét szeretné ráirányítani a szoftvergazdálkodás fontosságára, de az elkövetkezendő hónapokban kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a partneri hálózat felkészülten és a megfelelő nyilvántartási/gazdálkodási/licencelési információk birtokában tudja a végfelhasználókat segíteni a szoftvergazdálkodási/nyilvántartási rendszerük kialakításában. Így minden vállalkozásnak azt javasolják, az elkövetkezendő hónapokban szánjon időt a szoftvergazdálkodása kialakítására, kérjen segítséget a szoftver beszállítójától, vagy forduljon bizalommal a Microsoft szakembereihez.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle