Connect with us

technokrata

A PeopleSoft bekebelezi a J.D. Edwards szoftvercéget

Dotkom

A PeopleSoft bekebelezi a J.D. Edwards szoftvercéget

A felvásárlás nyomán a PeopleSoft versenyképessége jelentősen javul majd a nagy riválisokkal szemben.

A vállalati alkalmazásokat fejlesztő amerikai PeopleSoft egy kisebb riválisa, a J.D. Edwards Company felvásárlását tervezi 1,7 milliárd dollárért – írja a San Jose Mercury News.

Az egyesülés nyomán egy 2,8 milliárd dolláros éves forgalmat bonyolító, 13 ezer alkalmazottat foglalkoztató, 11 ezres ügyféltáborral rendelkező szoftver-óriáscég jön létre. Jelenleg mindkét társaság olyan szoftverrendszereket árusít, amelyek segítségével a vállalatok nyomonkövethetik raktárkészleteikkel, dolgozóikkal, beszállítóikkal és ügyfeleikkel kapcsolatos ügyleteket.

Elemzők, illetve a PeopleSoft vezetőinek egybehangzó véleménye szerint a felvásárlás nyomán a PeopleSoft versenyképessége jelentősen javul majd az olyan nagy riválisokkal szemben, mint az SAP, vagy az Oracle.

A J.D. Edward részvényesei 0,86 PeopleSoft részvényt kapnak minden egyes részvényük után, a J.D. Edwards pedig az előbbi cég leányvállalataként működik majd tovább. Az akvizíciót még jóvá kell hagynia a vállalatok részvényeseinek, illetve az illetékes hatóságoknak, pozitív fogadtatás esetén az egyesülésre 2003 harmadik-negyedik negyedéve környékén kerülhet majd sor.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle