Connect with us

technokrata

Olcsóbb Apple noteszgépek

Dotkom

Olcsóbb Apple noteszgépek

Az Apple Computer árat csökkentett több noteszgép modelljén is.

A PowerBookok két fajtáját érte el az ármérséklés: a 12 és a 15 colos kijelzővel bíró változatok olcsóbban kaphatók a hét eleje óta az Apple jóvoltából.

Kétszáz dollárral lett olcsóbb a 12 colos PowerBook, amely rendelkezik egy CD-írására és DVD-olvasására is képes optikai meghajtóval. Ennek ára a csökkentés után már csak 1600 dollár. Hasonló mértékben esett az értéke a SuperDrive (CD és DVD írására egyaránt képes) meghajtóval felszerelt 12 colos PowerBooknak is: ezért 1800 dollárt kell fizetni.

Nagyobb összeggel, 300 dollárral lett olcsóbb a 15 colos Apple noteszgép. A hétfőtől már 2000 dollárba kerülő, 867 MHz-es CPU-val felszerelt típusnál azért érezhetően drágább az 1 GHz-es processzorral bíró noteszgép – ennek ára 2600 dollár (az áresés után). Nem érte viszont változás a 17 colos változatot, mely továbbra is 3300 dollárba kerül (ez is egyaránt képes CD-t és DVD-t írni).

A csökkentés nyilvánvalóan arra hivatott, hogy felpörgesse az Apple számítógépek értékesítéséből származó bevételeit. Ennek ugyanis már 42 százaléka a noteszgépek eladásából származik – az arány sokkal nagyobb az amerikai cégnél, mint az egész világot tekintve (a Föld összes megvásárolt számítógépe közül ˝csak˝ 25 százalék notebook).Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák