Connect with us

Hirdetés

technokrata

Olcsóbb Apple noteszgépek

Dotkom

Olcsóbb Apple noteszgépek

Az Apple Computer árat csökkentett több noteszgép modelljén is.

A PowerBookok két fajtáját érte el az ármérséklés: a 12 és a 15 colos kijelzővel bíró változatok olcsóbban kaphatók a hét eleje óta az Apple jóvoltából.

Kétszáz dollárral lett olcsóbb a 12 colos PowerBook, amely rendelkezik egy CD-írására és DVD-olvasására is képes optikai meghajtóval. Ennek ára a csökkentés után már csak 1600 dollár. Hasonló mértékben esett az értéke a SuperDrive (CD és DVD írására egyaránt képes) meghajtóval felszerelt 12 colos PowerBooknak is: ezért 1800 dollárt kell fizetni.

Nagyobb összeggel, 300 dollárral lett olcsóbb a 15 colos Apple noteszgép. A hétfőtől már 2000 dollárba kerülő, 867 MHz-es CPU-val felszerelt típusnál azért érezhetően drágább az 1 GHz-es processzorral bíró noteszgép – ennek ára 2600 dollár (az áresés után). Nem érte viszont változás a 17 colos változatot, mely továbbra is 3300 dollárba kerül (ez is egyaránt képes CD-t és DVD-t írni).

A csökkentés nyilvánvalóan arra hivatott, hogy felpörgesse az Apple számítógépek értékesítéséből származó bevételeit. Ennek ugyanis már 42 százaléka a noteszgépek eladásából származik – az arány sokkal nagyobb az amerikai cégnél, mint az egész világot tekintve (a Föld összes megvásárolt számítógépe közül ˝csak˝ 25 százalék notebook).



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés