Connect with us

technokrata

A hazai vállalatok adományai olykor életet mentenek

Dotkom

A hazai vállalatok adományai olykor életet mentenek

A Pannon GSM januári adománya révén tucatnyi fővárosi kórház részesült nemzetközi szintű gyermekintenzív felkészítésben.

Négy hónappal ezelőtt a Pannon GSM hét darab különleges oktatóbabát adományozott a gyermekek sürgősségi ellátására szakosodott Szent Márton Gyermekmentőszolgálat Közhasznú Alapítványnak. Az Egyesült Államokból beszerzett, a légzést és szívverést is imitáló oktatóeszközök révén a főváros egyetlen gyermek-rohamkocsijának személyzete a létező legalaposabb módon készülhet fel életmentő küldetésére. A Magyarországon korábban csak hírből ismert csúcskészülékek új korszakot nyithatnak a hazai gyermekmentésben, hiszen az alapítvány akivel csak teheti, megosztja a nagy értékű babák nyújtotta gyakorlati tudást.

Az oktató babák jelentőségét máris igazolta az élet. A közelmúltban egy Pest környéki kórházba súlyos légzési elégtelenséggel szállítottak be egy kétéves gyermeket. Az orvosok természetesen azonnal riasztották a Gyermek-rohamkocsit, az annak megérkezéséig eltelt negyedórában pedig kitűnően ellátták az életveszélyes állapotban lévő beteget, aki végül maradéktalanul felépült. Talán véletlen egybeesés, hogy az ügyeletes orvos éppen két héttel korábban gyakorolta a gyermek-intenzív ellátást az Alapítvány babáin.

Az adományozás óta eltelt hónapokban a Szent Márton Alapítvány lehetőségeihez mérten igyekezett mások számára is alkalmat biztosítani arra, hogy a bábukon keresztül elsajátíthassák a gyermekek újraélesztésének és sürgősségi ellátásának legfontosabb fogásait. A rohamkocsin szolgálatot teljesítő orvosok, amikor csak idejük engedi, kórházakat, bölcsődéket látogatnak, védőnőknek tartanak bemutatót arról, hogy hogyan lehet megmenteni a vészhelyzetbe került kisgyermekek életét.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek